Matīss Saeimā strādās divās komisijās, bet Zaķis iecelts cilvēktiesību komisijā

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Bijušais satiksmes ministrs Anrijs Matīss («Vienotība») pēc deputāta mandāta atjaunošanas strādās divās komisijās, bet viņa partijas biedrs Dzintars Zaķis iecelts Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijā.

Matīss strādās Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijā Zaķa vietā, kurš no šīs komisijas tiek atsaukts. Tāpat bijušais ministrs darbosies Pilsonības, migrācijas un sabiedrības saliedētības komisijā.

Vēstīts, ka Saeima ceturtdien atjaunoja bijušā satiksmes ministra Matīsa deputāta mandātu. Līdz ar to deputāta pienākumus beidza pildīt no Latgales vēlēšanu apgabala «Vienotības» saraksta vēlētā Janīna Kursīte, kurai bija tā saucamais mīkstais deputātes mandāts.

Valdība aiz slēgtām durvīm pēc vairāk nekā četru stundu diskusijām akceptēja finanšu konsultanta «Prudentia» atrasto investoru «airBaltic» - Vācijas uzņēmēju Ralfu Dīteru Montāgu-Girmesu.

Ministru prezidente Laimdota Straujuma («Vienotība») savukārt parakstīja rīkojumu par Matīsa demisijas pieprasīšanu.

Iemesls demisijas pieprasīšanai bija ministra novilcinātās darbības, laicīgi neiepazīstinot valdību ar nepieciešamajām rīcībām «airBaltic» attīstībai, kā arī uzraudzības trūkums par aviokompānijas stratēģisko virzību, tādējādi, iespējams, neizmantojot visas potenciālās iespējas.

Pēc Straujumas neuzticības izteikšanas partijas biedram satiksmes ministram Matīsam politiskajos kuluāros šobrīd aktualizējušās sarunas par esošās valdības stabilitāti un tās iespējamo krišanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu