Saistībā ar dokumentu zādzību Vatikānā aiztur garīdznieku un sociālo mediju eksperti

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Vatikānā saistībā ar iespējamu slepenu dokumentu nozagšanu un noplūdināšanu ir aizturēts Spānijas garīdznieks un Itālijas sociālo mediju eksperte.

Vatikāna preses dienests atklāja, ka aizturētie ir 54 gadus veicais Spānijas garīdznieks Lusio Anhels Valjelo Balda, kā arī 33 gadus vecā Itālijas sociālo mediju eksperte Frančeska Čaouki. kuri bija Romas pāvesta Franciska 2013.gadā izveidotas īpašas komisijas ekonomiskajos jautājumos dalībnieki.

Čaouki vēlāk tika atbrīvota, jo piekrita sadarboties ar izmeklētājiem, un netiek uzskatīts, ka viņa varētu mēģināt aizbēgt.

Aizturēšana ietilpa vairākus mēnešus ilgajā izmeklēšanā par «slepenu dokumentu un informācijas nelikumīgu piesavināšanos un atklāšanu».

Pagājušajā nedēļā Itālijas mediji vēstīja, ka Vatikāna policija izmeklē mēģinājumus nozagt Vatikāna galvenā revidenta Libero Milones datoru.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu