Sarkozī aicina Rietumus neizolēt Krieviju

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Bijušais Francijas prezidents Nikolā Sarkozī, kurš arī iepriekš nav īpaši slēpis savas simpātijas pret Krievijas prezidentu, ceturtdien nācis klajā ar aicinājumu Rietumiem neizolēt Krieviju.

Ceturtdien Sarkozī tikās ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu viņa ārpilsētas rezidencē netālu no Maskavas, bet pirms tam Francijas konservatīvo līderis uzstājās ar runu Maskavas Starptautisko attiecību institūtā.

Savā runā viņš norādīja, ka «nav saprātīgi izolēt Krieviju», ņemot vērā tādas sarežģītas problēmas kā krīze Sīrijā.

Viņaprāt, ASV vadītajai koalīcijai, kas iesaistījusies cīņā ar teroristisko grupējumu «Islāma valsts», Sīrijā ir jāsadarbojas ar Krieviju.

«Mums abas koalīcijas jāapvieno vienā,» uzsvēra Sarkozī. «Bez Krievijas neviens nevar stāties pretī šīs pasaules lielajām problēmām.»

Viņš piebilda, ka, «neskatoties uz mūsu domstarpībām», Putina loma pasaulē esot «vairāk pozitīva nekā negatīva».

Pirms neformālajām sarunām ar Putinu Sarkozī paziņoja, ka «pasaulei Krievija ir vajadzīga».

«Krievija un Eiropa spēj sadarboties (..). Runāt, uzklausīt un izturēties ar cieņu - tā ir Krievijas un Francijas nākotne,» uzsvēra bijušais prezidents, kas gatavojas 2017.gadā atkārtoti pretendēt uz Elizejas pils saimnieka godu.

Sarkozī Maskavā ieradies kopā ar viņa vadītās Republikāņu partijas pārstāvju delegāciju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu