Atsevišķi «Vienotības» deputāti uzskata, ka Zaķim būtu jāizstājas arī no frakcijas

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Atsevišķi «Vienotības» deputāti uzskata, ka politiķim Dzintaram Zaķim būtu jāizstājas arī no šī politiskā spēka Saeimas frakcijas.

Zaķis šodien paziņojis, ka izstāsies no «Vienotības», bet turpinās darboties frakcijā. Viņš nenoliks deputāta mandātu un turpinās atbalstīt koalīciju.

«Vienotības» frakcijas vadītāja vietnieks Kārlis

Šadurskis norādīja, ka frakcija var lemt par Zaķa izslēgšanu no tās,

tomēr pašlaik šāda ierosinājuma nav. Ja kāds no deputātiem to rosinās, frakcija pārrunās šo jautājumu.

Komentējot Zaķa izteikumus par stagnāciju «Vienotībā»,

Šadurskis ironizēja: «Izrādījās, ka «Vienotība» nav gana laba partija Zaķim.»

Deputāte Lolita

Čigāne (V) žurnālistiem sacīja, ka jau iepriekš paudusi, ka, viņasprāt, Zaķim būtu jānoliek deputāta mandāts.

Ja viņš to nevēlas darīt, partijas vadībai būtu jāpanāk, lai viņš šādi rīkotos. Šādu nostāju Čigāne pamatoja ar to, ka balsu pirkšana ir «zemisks noziegums pret demokrātiju».

Viņasprāt, Zaķim «absolūti noteikti» nebūtu jādarbojas «Vienotības» frakcijā, nebūtu jāpārstāv šis politiskais spēks Saeimas komisijās, piemēram, Tautsaimniecības komisijā, kas lemjot par būtiskiem jautājumiem. Čigāne viennozīmīgi neatbildēja uz jautājumu, vai rosinās frakciju lemt par Zaķa izslēgšanu.

Parlamentāriete Ilze

Viņķele (V) arī uzskata, ka Zaķim nebūtu jāstrādā «Vienotības» frakcijā.

Taujāta, vai rosinās frakciju lemt par Zaķa izslēgšanu, Viņķele atbildēja, ka vispirms pārrunās šo jautājumu ar kolēģiem.

Līdzīgi savulaik rīkojās arī dzērumā pie stūres pieķertais parlamentārietis Veiko Spolītis, kurš izstājās no «Vienotības», bet nenolika deputāta mandātu un turpināja darboties arī partijas Saeimas frakcijā.

Savukārt deputāts Andrejs

Judins (V) jau ierosinājis lemt par Zaķa turpmāku darbību frakcijā.

Ņemot vērā Zaķa pamatojumu par izstāšanos no partijas, rodas jautājums - ja viņam nav komfortabli partijā, vai tad ir komfortabli frakcijā, - ironizēja Judins.

Viņš uzskata, ka Zaķim nebūtu jāturpina strādāt «Vienotības» frakcijā. Tomēr Judins neprognozē, ka frakcijā būs vienprātība par šo jautājumu. Nākamā «Vienotības» frakcijas sēde plānota nākamnedēļ.

Kā ziņots, «Vienotības» līdere Solvita Āboltiņa iepriekš pauda, ka rosinās 2.novembrī politiskā spēka valdi lemt par deputāta Zaķa izslēgšanu no partijas. Ņemot vērā, ka Zaķis pats izstāsies no partijas, valdei par viņa izslēgšanu nebūs jālemj.

Jau vēstīts, ka 6.oktobrī Rēzeknes tiesa apsūdzēto Jevgeņiju Brovčenko atzina par vainīgu balsu pirkšanā 12.Saeimas vēlēšanās un piesprieda viņam 100 stundas piespiedu darba. Brovčenko tiesā atzina, ka 12.Saeimas vēlēšanās ir pircis balsis par labu Zaķim.

Šī ir otrā krimināllieta par balsu pirkšanu Zaķa labā. Brovčenko apsūdzība celta pēc Krimināllikuma panta par apzinātu vēlētāju kavēšanu brīvi realizēt tiesības vēlēt 12.Saeimas vēlēšanās, lietojot uzpirkšanu.

Citā kriminālprocesā Latgales tiesas apgabala prokuratūras prokurors pret divām personām ir cēlis apsūdzību pēc Krimināllikuma 90.panta otrās daļas par apzinātu vēlētāju kavēšanu brīvi realizēt tiesības vēlēt 12.Saeimas deputātus, lietojot uzpirkšanu, un kriminālvajāšana tiek turpināta.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu