Sarkozī: pasaulei ir vajadzīga Krievija, lai atrisinātu krīzes

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: VALERY HACHE / AFP

Krievija pasaulei ir vajadzīga un bez tās nevar atrisināt izaicinājumus, ar kuriem jāsastopas cilvēcei, paziņoja bijušais Francijas prezidents Nikolā Sarkozī.

«Es nekad neesmu mainījis savu viedokli, ka Krievija pasaulei ir pilnīgi nepieciešama,» Sarkozī teica, ceturtdien uzstājoties Maskavas Valsts starptautisko attiecību institūtā.

«Bez Krievijas, jums par to jābūt pārliecinātiem, mēs nevarēsim reaģēt uz nopietniem izaicinājumiem un pašreizējām krīzēm, ar kurām sastopamies,» uzsvēra bijušais Francijas prezidents.

«Pasaulei ir vajadzīga Krievija, un tie, kas par to aizmirst, jo īpaši pēdējo gadu desmitu laikā, kad jūsu valsts atjaunojās pēc briesmīgās totalitārisma pieredzes, tie, kas aizmirst par to, aizmirst par Krievijas būtisko nozīmi, tie cilvēki pieļauj nopietnu kļūdu,» klāstīja Sarkozī.

Viņš norādīja, ka Francija tādu kļūdu nav pieļāvusi, jo «Francija - tāpat kā Krievija - lepojas ar savu pagātni, savu kultūru, savu garu».

«Un mans pirmais solījums: lai kādas būtu atšķirības mūsu vēsturiskajā attīstībā, lai kādi būtu saskarsmes vai nesaskaņu starp mums punkti, Krievijas tauta - tā ir diža tauta, Krievija - diža valsts. Un jums - jaunajiem Krievijas iedzīvotājiem - nevajag baidīties lepoties ar savu identitāti, ar savu patību, jo identitāte ir svarīgs sasniegums,» Sarkozī teica studentiem.

«Tas nedrīkst kļūt par agresijas avotu, bet tam jākļūst par avotu lepnumam un ticībai saviem spēkiem,» viņš piebilda.

Sarkozī no trešdienas līdz piektdienai uzturēsies privātā vizītē Maskavā, kuras laikā tiksies ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu.

Sarkozī bija Francijas prezidents no 2007. līdz 2012. gadam. Pēc prezidenta amata termiņa beigām viņš ir bijis Maskavā 2012.gada novembrī un 2014.gada jūnijā, un abas reizes ticies ar Putinu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu