2015. gadā jaunreģistrēto lietoto auto līderi – VW un Volvo

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Šā gada pirmajos sešos mēnešos Latvijā pirmo reizi reģistrēts 30 791 auto, no šī skaita 77 procenti bijuši lietotie. To vidū vispopulārākie izrādījušies 2004. gadā izgatavoti spēkrati. LATAUTO.lv apkopoja pieprasītāko modeļu TOP 20 trīs vecuma grupās.

Vispirktākie – 11 gadu veci auto

Saskaņā ar CSDD statistiku, visvairāk gadā pirmajā pusē reģistrēti 2015. gada auto, proti, 7070 spēkratu, taču tie ir tikai 23% no visiem 30 791 jaunreģistrētajiem.

Pārskatot 23 721 auto, kas izlaists 2014. gadā vai agrāk, visbiežāk reģistrētie, tātad vispieprasītākie ir izrādījušies 2004. gada spēkrati, kam seko 2005. un 2006. gadā izlaistie. Šajā trīsgadē izgatavotie auto ir bijuši Latvijas autobraucēju pirktspējai visatbilstošākā grupa, kopā pie jauniem īpašniekiem dodoties 7560 spēkratu.

Vispopulārākie no 2004. gadā izgatavotajiem braucamajiem ir bijuši Volvo markas, kam, krietni atpaliekot, seko Volkswagen, Audi un Opel,– visi pārstāvēti ar vairākiem modeļiem. Ja lūkojas uz modeļu piederību klasei vai potenciālajiem pielietojumam, jāsecina, ka pieprasītākie populārāko vidū ir ģimenes auto – universāļi, kompaktveni un krosoveri.

2004. gada izlaiduma auto TOP20*

Foto: Publicitātes foto

Trīsgadīgie auto – pragmatisms un mērens luksuss

Gan no pircēju, gan no tirgotāju viedokļa, trīs gadus veci lietotie auto ir pati interesantākā, ja ne vienmēr pieejamākā grupa. Šo auto pirmie īpašnieki ir uzņēmuši atlikušās vērtības kritiena sitienu, automobiļi neprasa tūlītējus ieguldījumus un tiem ir saprātīgs nobraukums. Godprātīgas iepriekšējās ekspluatācijas gadījumā tie piedāvā gandrīz visas jauna auto īpašības, bet par teju divtik izdevīgāku cenu.

Šajā grupā izteikts līderis bijis Volkswagen, kam seko BMW, Volvo un Audi. Populāri ir kompaktās un vidējās klases automobiļi, kas vedina domāt par vairuma pircēju pragmatisku noskaņojumu, taču ievērojamo cenas kritumu savā labā izmantojuši arī luksusa cienītāji, populārāko jaunreģistrēto TOP 20 liekot parādīties prestižiem visceļu spēkratiem.

Uzkrītoši mazs ir vācu ražotājiem nepiederošo marku skaits– no ainas izkrīt tikai Volvo un Toyota.

2012. gada izlaiduma auto TOP20*

Foto: Publicitātes foto

Piecgadīgie – iespēja tikt pie lepniem auto

Piecgadīgi lietotie auto var prasīt ieguldījumus, toties to zemākās cenas, salīdzinot ar trīsgadīgajiem, pircējiem ļauj lūkoties uz lepnākiem braucamajiem. To, ka patērētāji šādu iespēju arī izmanto, šajā vecuma grupā apliecina Volvo markas modeļu dominējošā popularitāte, kā arī vidējās klases BMW un Audi.

Arī piecgadīgo auto auto grupā novērojams pārdevēju un pircēju intereses trūkums par japāņu vai korejiešu markām – jaunreģistrēto 2010. gada spēkratu TOP20 tos pārstāv tikai Toyota.

2010. gada izlaiduma auto TOP20*

Foto: Publicitātes foto

* – pirmoreiz reģistrēti 2015. gada pirmajos 6 mēnešos, CSDD statistika.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu