Sākas biļešu iepriekšpārdošana uz Dailes teātra izrādēm novembrī un decembrī

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Šodien (01.10.) sāksies biļešu iepriekšpārdošana uz Dailes teātra izrādēm novembrī, kuru vidū ir arī četras pirmizrādes, kā arī decembrī, kad gaidāms Vecgada koncerts, informēja Dailes teātra sabiedrisko attiecību vadītāja Liene Jakovļeva.

Lielās zāles pirmizrāde - Gistava Flobēra melodrāma «Bovarī kundze» - gaidāma 14. novembrī. Tās režisors būs Rolands Atkočūns. Flobēra 1856.gadā sarakstītais romāns «Bovarī kundze» tiek uzskatīts par pasaules literatūras šedevru un visu laiku labāko romānu līdzās Ļeva Tolstoja «Annai Kareņinai». Paralēles starp šiem romāniem var vilkt arī sižetā - Emma Bovarī ir ārsta sieva, kuru moka garlaicība, kura dzīvo pāri saviem līdzekļiem un ielaižas grēcīgos sakaros, lai izrautos no provinciālās dzīves tukšuma un vienmuļības. «Bovarī kundzes» cilvēcisko kaislību demonstrējums ir tik ticams un saprotams tādēļ, ka šajā kaislību melodrāmā Flobērs ir aprakstījis reālus sava laika notikumus kādā ģimenē. Šeit praktiski nav pozitīvo varoņu, un katrā notikumu pavērsienā ir jūtama autora skepse pret cilvēka dabu un rakstura vājībām, tomēr Flobērs pilnībā nostājas līdzās saviem varoņiem. Lomas izrādē atveidos Kristīne Nevarauska, Artūrs Skrastiņš, Pēteris Liepiņš, Ilze Ķuzule-Skrastiņa, Indra Briķe, Gints Andžāns, Lauris Subatnieks, Juris Bartkevičs, Artis Robežnieks, Artūrs Dīcis, Juris Žagars, Aldis Siliņš, Dārta Daneviča, Aija Dzērve, Ērika Eglija, Lauris Dzelzītis, Dainis Gaidelis, Gints Grāvelis, Sarmīte Rubule, Mārtiņš Počs un Edijs Zalaks.

Mazajā zālē gaidāms Kristofera Durenga komēdijas «Vaņa un Soņa un Maša un Spaiks» jauniestudējums, ko veido Gundars Silakaktiņš. Pirmizrāde notiks 16. novembrī. Šī komēdija ir saņēmusi augstāko Amerikas teātra atzinību - Tonija balvu - kā gada labākā luga 2013.gadā. Izrādē kādā namā savu mūžu vienmuļi vada dīvains pusmūža pāris - brālis un māsa. Vientuļš Vaņa, kurš ar savu likteni ir samierinājies, un vientuļa Soņa, kura savukārt ir rūgtuma un nožēlas pilna. Viņu čehoviskā ikdiena šķiet nepārvarama. Rutīnā iederas arī viņu mājkalpotāja Kasandra, kura labprātāk nevis uzkopj māju, bet biedē savus saimniekus ar dramatiskiem un neizprotamiem pareģojumiem. Tomēr, kad kādā nedēļas nogalē viņu namā ierodas apskaužami veiksmīgā un slavenā kinozvaigzne Maša ar savu jauniņo mīļāko Spaiku, Kasandras pareģojumi pēkšņi sāk piepildīties un izrādās, ka katrs no viņiem uz savu dzīvi var paskatīties arī no cita skatupunkta. Lomas uzticētas Pēterim Gaudiņam, Mirdzai Martinsonei, Akvelīnai Līvmanei, Kasparam Zālem, Initai Dzelmei un Marīnai Janaus.

Kamerzālē gaidāmi divi jauniestudējumi. 5. novembrī notiks pirmizrāde «Lēnprātīgā» - režisora Mihaila Gruzdova fantāzija par Fjodora Dostojevska stāsta tēmu. Garstāsts «Lēnprātīgā» ir viens no Dostojevska pēdējiem darbiem - stāsts par Lēnprātīgās un Nepazīstamā nenotikušo mīlestību. «Es šo stāstu nosaucu par «fantastisku», kaut arī uzskatu to par ārkārtīgi reālu. Taču fantastiskais te ir klātesošs - tieši pašā vēstījuma formā,» teicis Dostojevskis. «Iedomājieties vīru, kuram uz galda guļ sieva, pašnāvniece, kura pirms dažām stundām izlēkusi pa logu. Viņš ir apjucis un nav vēl paspējis apkopot savas domas. Viņš mēģina apjēgt notikušo. Mēģinot tikt skaidrībā par savām attiecībām ar sievu, naudu, ticību, atmiņas viņu nenovēršami noved pie patiesības,» par izrādi pastāstīja Jakovļeva. Lomas atveidos Ieva Segliņa, Ģirts Ķesteris un Lilita Ozoliņa.

19. novembrī plānota pirmizrāde «Visas viņas grāmatas» - Bernharda Šlinka stāsts par lasīšanu divatā. Izrādes režisors ir Dmitrijs Petrenko. Vācu rakstnieka Šlinka romāns «Lasītājs» ir pasaules literatūras bestsellers, kas tulkots 40 valodās un saņēmis virkni dažādu balvu. Izrādē viņš ir skolnieks no inteliģentas profesoru ģimenes un viņa - pieaugusi sieviete, daudz vecāka par viņu. Tā ir viņa pirmā mīlestība. Viņš lasa viņai priekšā grāmatas. Pēc dažiem mēnešiem viņa pēkšņi un noslēpumaini nozūd. Viņi atkal satiksies tikai pēc daudziem gadiem. Jauniestudējumā lomās būs Dainis Grūbe un Esmeralda Ermale.

No 19. decembra Dailes teātri pieskandēs Vecgada koncerts, kura režisors un scenārija autors būs Gundars Silakaktiņš. «Mēs zinām, kas ir Vidusjūras virtuve. Mēs zinām, kas ir kaukāziešu temperaments. Un arī to, kas ir angļu humors. Mēs zinām, ka latvieši ir dziedātāju tauta. Bet kas ir tā īstā nošu kombinācija, kas mūs aizkustina un uzrunā?» par koncertu pastāstīja Jakovļeva. Teātra aktieri ļausies ēverģēlīgam detektīvam, kurā caur visiem zināmajām un iemīļotajām «Mikrofona» aptaujas dziesmām tiks meklēts mūsdienu latvietības kods. Koncertā piedalīsies Olga Dreģe, Ilze Ķuzule-Skrastiņa, Ieva Segliņa, Aija Dzērve, Inita Dzelme, Lauris Dzelzītis, Gints Grāvelis, Intars Rešetins, Aldis Siliņš, Gints Andžāns un Jānis Paukštello.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu