Lielbritānijā sākas kampaņa par palikšanu ES

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Pirmdien Lielbritānijā tiek sākta starppartiju kampaņa, kas vadīs cīņu par Apvienotās Karalistes palikšanu Eiropas Savienībā (ES).

Kampaņu «Britain Stronger in Europe» («Lielbritānija - stiprāka Eiropā») vadīs uzņēmējs Stjuarts Rouzs, kurš ir konservatīvo pārstāvis Lielbritānijas parlamenta augšpalātā un kādreizējais tirdzniecības tīkla «Marks and Spencer» vadītājs.

«Domāju, ka esam stiprāki, pārtikušāki un drošāki Eiropā, nekā esot vieni paši,» kampaņu atklājot, uzsvēra Rouzs.

«Apgalvojumi, ka Lielbritānijas patriotiskais kurss ir atkāpšanās, atvilkšanās, vēršanās sevī, ir neizpratne par to, kas mēs esam kā nācija,» norādīja Rouzs. «Es nevienam neļaušu sev teikt, ka esmu mazāk brits tādēļ, ka ticu iespējami stiprākai Lielbritānijai biznesā, mūsu drošībā un mūsu sabiedrībā.»

Kampaņā piedalīsies trīs kādreizējie premjerministri, kādreizējais leiboristu ministrs Pīters Mendelsons un uzņēmēja Kārena Breidija, kas pārstāv torijus.

Apvienotās Karalistes pašreizējais premjerministrs Deivids Kemerons cenšas panākt Lielbritānijas dalības ES nosacījumu pārskatīšanu pirms referenduma par palikšanu vai izstāšanos no ES, kas paredzēts līdz 2017.gada beigām. Līdz šim aptaujas liecināja, ka vairākums britu vēlas palikt ES, taču pēdējā laikā ES atbalstītāju pārsvars sācis sarukt.

Jau iepriekš tika sāktas divas kampaņas par Apvienotās Karalistes izstāšanos no ES.

Pagājušajā nedēļā tika sākta kampaņa «Vote Leave» («Balso par aiziešanu!»), kurā iesaistījušies gan Konservatīvās partijas, gan leiboristu partijas, gan eiroskeptiķu Apvienotās Karalistes Neatkarības partijas (UKIP) pārstāvji.

Tikmēr atsevišķā UKIP kampaņa «Leave.EU» tika sākta jau septembrī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu