Saab atlaidīs vairāk nekā trešdaļu darbinieku

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Zviedrijas autobūvnieks «Saab», kas ar jaunu investoru piesaistīšanu mēģina atrisināt nopietnas finanšu problēmas, trešdien paziņoja, ka atlaidīs 200 darbiniekus - vairāk nekā trešdaļu no tajā strādājošajiem.

Honkongā bāzētā kompānija «National Electric Vehicle Sweden AB» (NEVS), kas 2012.gada jūnijā tika izveidota Zviedrijā bankrotējušā uzņēmuma «Saab» iegādei, paziņoja, ka lēmums par atlaišanu pieņemts «darba trūkuma dēļ».

Ražošana «Saab» rūpnīcā Zviedrijas dienvidrietumu pilsētā Trollhetenā tika apturēta maija beigās, kad NEVS nespēja samaksāt sagādniekiem.

«Atlaišanas notiks septembrī, lai strauji samazinātu kompānijas izdevumus reorganizācijas periodā,» paziņoja NEVS.

Ja sarunas ar jauniem investoriem būs veiksmīgas, tad būs iespējams atjaunot ražošanu ar atlikušajiem 350 darbiniekiem, piebilda NEVS.

NEVS nesniedza konkrētas ziņas par šo sarunu statusu un piebilda, ka «ražošanas sākšanai būs vajadzīgs laiks».

Ietekmīgā metālapstrādes darbinieku arodbiedrība «IF Metall» bija pesimistiski noskaņota.

«Uzticami un kompetenti autobūves strādnieki atkal tiek atlaisti, un ticība nākotnei, kuru daudzi juta Trollhetenā, riskē kļūt par rezignāciju,» paziņoja «IF Metall» vadītājs Anderss Ferbe.

Saskaņā ar Zviedrijas mediju ziņām NEVS, kurā 78% pieder Honkongā bāzētai alternatīvās enerģijas firmai «National Modern Energy Holdings» un 22% pieder Ķīnas Cindao pilsētai, ved sarunas ar Indijas autobūvnieku «Mahindra» un Ķīnas autoražotāju «Dongfeng».

Kopš 2000.gada «Saab Automobile» nav nekādas saistības ar aizsardzības un aeronautikas firmu «Saab». Šis autobūvnieks tagad ražo tikai vienu modeli - elektrisko automobili «9-3 Aero Sedan», kas paredzēts galvenokārt Ķīnas tirgum.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu