«Rīgas satiksme» līdz gada beigām saņems 35 jaunos autobusus (3)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Rīgas sabiedriskā transporta uzņēmums «Rīgas satiksme» līdz šā gada beigām saņems 35 jaunos Polijas ražotāja «Solaris Bus & Coach S.A.» («Solaris») autobusus, pastāstīja «Rīgas satiksmes» valdes priekšsēdētājs Leons Bemhens.

Viņš norādīja, ka nākamajos četros gados paredzēts saņemt vēl 35 autobusus ik gadu. Jaunie autobusi galvaspilsētas satiksmē parādīsies pakāpeniski - pirmais autobuss sāks kursēt pēc aptuveni trim nedēļām, kad tas būs reģistrēts.

Savukārt to, vai «Rīgas satiksme» izmantos iespēju pasūtīt papildu autobusus, Bemhens vēl nemācēja teikt. «Piecos gados daudz kas var mainīties, tāpēc pagaidām vēl nezinām, vai izmantosim šo iespēju. Tāpat līgumā mums ir atrunāta iespēja izvēlēties starp 18 un 12 metru garajiem autobusiem - arī to vēl vērtēsim, ņemot vērā pasažieru plūsmu,» sacīja «Rīgas satiksmes» vadītājs.

Uzņēmums vecos autobusos pakāpeniski pārdos izsolēs, tādējādi daļēji sedzot jauno spēkratu iegādes izmaksas.

Uzrunā, prezentējot jauno autobusu, Bemhens atzīmēja, ka vizuāli jaunie autobusi ir līdzīgi tiem, kas pašreiz kursē Rīgā, taču tehniskā specifikācija ir krietni labāka.

Savukārt Rīgas mērs Nils Ušakovs minēja, ka kvalitatīvs sabiedriskais transports ir būtisks priekšnoteikums, lai mudinātu rīdziniekus vairāk izmantot sabiedrisko transportu. Tāpat viņš norādīja, ka jaunie autobusi sniegs iespēju ieviest papildu maršrutus galvaspilsētā, piemēram, savienojot Daugavas kreiso un labo krastu pa Dienvidu tiltu.

«Rīgas satiksme» piektdien prezentēja pirmo no 175 jaunajiem «Solaris» autobusiem. «Rīgas satiksmes» konkursā par jaunu zemās grīdas autobusu iegādi uzvarēja «Solaris». Līgums paredz 175 autobusu (115 - 18 metrus garu un 60 - 12 metrus garu) iegādi par kopējo summu 58,3 miljoni eiro. Saskaņā ar konkursa noteikumiem pasūtītājam ir tiesības līguma darbības laikā palielināt iepirkuma apmēru par 30%, tādēļ iepirkuma līguma kopējā summa ir 75,808 miljoni eiro un paredz maksimāli 228 autobusu iegādi.

Jaunie autobusi ir aprīkoti ar apsildes, ventilācijas un kondicionēšanas iekārtām, izbīdāmu platformu invalīdiem, integrētu borta informācijas sistēmu, automātisku iekārtu ugunsgrēka dzēšanai dzinēja kamerā, braukšanas dinamikas regulēšanas sistēmu, iekšējiem LCD monitoriem, kā arī informācijas un sakaru iekārtām informācijas pārraidīšanai. To garantija ir vismaz divi gadi vai 150 tūkstošu kilometru nobraukums, bet paredzētais kalpošanas laiks - 12 gadi.

«Rīgas satiksme» nodrošina Rīgā pasažieru pārvadājumus ar autobusiem, tramvajiem un trolejbusiem. Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir Rīgas dome.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu