Raidījums: Elksniņš par €150 mēnesī nomā lepnu džipu no tēva firmas

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Saeimas deputāts Andrejs Elksniņš («Saskaņa») par 150 eiro mēnesī nomā lepnu džipu no tēva firmas, kas ir neticami izdevīgs darījums, vēsta TV3 raidījums «Nekā personīga».

Automašīnas īpašnieks ir uzņēmums «Latgales šķīrējtiesa», kuras vienīgais īpašnieks ir Elksniņa tēvs Anatolijs Elksniņš.

Melnais apvidus automobilis «Range Rover Sport» no salona izbraucis 2012.gadā. Tobrīd auto maksāja vismaz 80 tūkstošus eiro. Taču cena var sasniegt pat vairāk nekā 150 tūkstošus, ja izvēlas dārgākās komplektācijas, ziņoja raidījums.

«Latgales šķīrējtiesa» reģistrēta Daugavpilī, divstāvu dzīvokļu ēkā. Gada pārskats liecina, ka firmai pēdējos gados ar biznesu neveicas. Uzņēmums jau kopš 2010.gada neko nepelna. Arī pagājušo gadu tas beidzis ar 4500 eiro zaudējumiem. Tomēr tas nav traucējis aizņemties 35 tūkstošus laikā, kad pirkts jaunais auto, norādīja «Nekā personīga».

Uzzināt «Latgales šķīrējtiesa» viedokli par darījumu «Nekā personīga» neizdevās, jo vienīgais izziņās atrodamais uzņēmuma numurs zvanus nepieņem.

Raidījums vērtē, ka darījums ar deputātu Elksniņu acīmredzami ir pretrunā ar uzņēmējdarbības principiem un padziļina kompānijas finanšu problēmas. Citās auto nomas kompānijās par tāda «Range Rover» īri prasa 1800 eiro mēnesī.

TV3 norādīja, ka «Land Rover» markas automašīnas iecienījis arī Elksniņa partijas biedrs Jānis Urbanovičs. Viņš vairākus gadus braukā ar organizācijas «Baltijas forums» pirktiem auto. Urbanovičs ir «Baltijas foruma» dibinātājs un prezidents. Pavasarī viņš atkal tika pie jauna «Range Rover», kas pēc «Nekā personīga» aplēsēm maksā vairāk nekā 100 tūkstošus eiro.

Gan Urbanovičs, gan Elksniņš savās deklarācijās norādījuši, ka vienīgie ienākumi ir deputāta alga. Elksniņš pērn algā saņēmis ap 33 tūkstošiem eiro. Viņš arī deklarējis 45 tūkstošu eiro uzkrājumus skaidrā naudā.

Uz vairākkārt uzdoto jautājumu, kāpēc jūs pats nenopērkat sev mašīnu, deputāts Elksniņš vairākas reizes atkārtoja: «Es jums atbildēju uz jūsu jautājumu.»

Raidījums atgādināja, ka savulaik deputāts Dzintars Zaķis auto reģistrēja uz firmas vārda, kas ļāva izvairīties no vairāku tūkstošu eiro zaudēšanas, kas būtu jāsamaksā pievienotās vērtības nodoklī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu