«Mazajā Ģildē» notiks komponistes Ilzes Arnes mūzikas vakars»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: pms.lv

Komponiste Ilze Arne rada kora mūziku, kas tiek izpildīta dziesmu svētkos gan Latvijā, gan ārzemēs. Koncertā «Un visa mana zeme dzied», kas gaidāms 24. septembrī plkst. 19 Rīgas Kultūras un tautas mākslas centrā «Mazā Ģilde», autores darbus būs iespēja baudīt viņas pašas klavierspēles pavadījumā.

«Dinamisms, ritmiskums, vienkāršība un lakonisms – tas ir mans kredo. Neesmu baidījusies arī no melodiskuma – mūzikas dvēseles,» tā par savu mūziku izsakās pati komponiste. Visus šos elementus uz skatuves koncertā iedzīvinās trīs izcili kori: Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas sieviešu koris, Latvijas Universitātes Fizikas un matemātikas fakultātes jauktais koris «Aura» un kultūras un atpūtas centra «Imanta» vīru koris «Absolventi».

Īpašu skanējumu Ilzes Arnes mūzikai piešķirs Latvijas Nacionālās Operas soliste Jolanta Strikaite-Lapiņa (soprāns) un pasaulē atzītais trompetists Jānis Porietis.

Koncerts tapis ilggadējas sadarbības laikā ar komponistes kolēģi Arvīdu Platperu, kā arī koriem «Absolventi» un «Aura». Abiem koriem vairākkārtīgi veltīti dažādi skaņdarbi, tostarp pirmatskaņojumi. Pašai Ilzei Arnei koncerts ir zīmīgs arī ar to, ka uz skatuves satiksies viņas bijušies un esošie studenti – pasākuma mākslinieciskais vadītājs Edgars Vītols un soliste Jolanta.

Programmā iekļautas dziesmas gan ar tautasdziesmu, gan latviešiem pazīstamu autoru vārdiem: Kārļa Skalbes «Latgalei», Andreja Eglīša «Es gribu puķei ziedēt līdz» un «Mīlestība, dzīvība, mūžība», Raiņa «Klusi rokas uzliekam brīvās Latves karogam», «Vakara miers» un «Mūžība», Vizmas Belševicas «Šonakt skriešu raganās», Knuta Skujinieka «Divas zvaigznes», Jāņa Ziemeļnieka «Es nākšu tad» u.c.

Gaidāmi arī divi pirmatskaņojumi: Vitauta Ļūdēna «Lietus notis» un Aspazijas «Caur magoņu lapām». Otrais no tiem sarakstīts operas solistes un vokālās pedagoģes Anitas Garanās izvadīšanas dienā un to izpildīs viņas audzēkne Jolanta.

Koncerta mākslinieciskais vadītājs Edgars Vītols, kā arī diriģenti Arvīds Platpers un Edgars Briņķis sola pusotru stundu ilgu mūzikas baudījumu. Biļetes nopērkamas pirms koncerta. Cena 2 EUR.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu