NATO līderi pirms samita tiekas ar Porošenko (3)

LETA/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

NATO līderi ceturtdien pirms samita sākuma Velsā tiksies ar Ukrainas prezidentu Petro Porošenko, ziņo mediji.

Porošenko izklāstīs ASV, Lielbritānijas, Francijas, Vācijas un Itālijas līderiem jaunāko informāciju par krīzi Ukrainā.

Mediji šo tikšanos nodēvējuši par skaidru Rietumu atbalsta aplecinājumu.

Jau vēstīts, ka Velsā, Lielbritānijā, ceturtdien sāksies divu dienu NATO samits, kurā dominēs jautājumi par krīzi Ukrainā, islāmistu ekstrēmistu radītajiem draudiem Tuvo Austrumu reģionam un NATO spēku izvešanu no Afganistānas.

Samitā piedalīsies ASV prezidents Baraks Obama, Francijas prezidents Fransuā Olands un vēl aptuveni 60 valstu līderi un ministri.

Obama trešdien, viesojoties Igaunijā, paziņoja, ka aliansei jādod «nepārprotama atbalsta vēsts» Ukrainai.

Uzrunājot igauņu studentus, Obama vienlaikus aicināja visas NATO dalībvalstis nopietnāk izturēties pret saviem pienākumiem, kas izriet no to dalības aliansē.

Jau vēstīts, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins un Porošenko trešdien apsprieda soļus, kas nepieciešami, lai Austrumukrainā panāktu uguns pārtraukšanu, un Putins pēcāk izklāstīja savu septiņu punktu plānu pamiera panākšanai.

Ukrainas premjerministrs Arsēnijs Jaceņuks Putina plānu noraidīja, norādot, ka tas vairāk līdzinās teroristu glābšanas plānam, kura mērķis ir konflikta iesaldēšana.

Arī NATO ģenerālsekretārs Anderss Fogs Rasmusens pauda viedokli, ka Putina plāns nav patiess.

«Es domāju, ka patiesībā Krievija nav patiesi ieinteresēta pamierā. Tā turpina destabilizēt Austrumukrainu,» viņš piebilda.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu