Holivudas spīdeklis Raiens Filips – empātiskais cilvēks ar teikvando melno jostu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Šarmantais Holivudas spīdeklis Raiens Filips, kas «FOX Life» jaunajā detektīvdrāmā «Noslēpumi un meli» («Secrets and Lies») atveido titullomu, atzīst, ka viņam ir izteikta empātijas sajūta, kas ļauj lieliski saprast citu cilvēku jūtas un palīdz iejusties savu varoņu ādā.

Seriālā «Noslēpumi un meli» aktieris tēlo vīrieti, kurš atrod maza zēna līķi un kļūst par galveno aizdomās turamo viņa nāvē.

«Es jūtu dziļu saikni ar šo savu varoni, jo tāpat kā mani arī viņu ik pa laikam nomoka iekšējas kolīzijas,» kādā intervijā teicis Raiens.

Foto: publicitātes

Agrais karjeras sākums

Raiens dzimis 1974.gada 10.septembrī Ņūkāslas pilsētā, ASV Delavēras štatā. Viņa tēvs Ričards ir ķīmiķis, bet māte Sūzena strādā par māsu pirms un pēcdzemdību aprūpes centrā.

Topošais aktieris uzauga daudzbērnu ģimenē – viņam ir trīs māsas. Skolas gados jaunietis aizrāvās ar basketbolu un futbolu, turklāt ir ieguvis melno jostu teikvando. Raiens arī absolvējis Barbizonas Modeļu un talantu aģentūru Delavēras štata Vilmingtonas pilsētā.

Raiens savu karjeru sāka 17 gadu vecumā ar pusaugu geja lomu ziepju operā «Viena dzīve, ko dzīvot» («One Life to Live»), kas telekanālā ABC tika translēta vairāk nekā 43 gadus.

Foto: publicitātes

Atpazīstamību un slavu aktieris sasniedza pagājušā gadsimta 90.gadu beigās, filmējoties vadošās lomās vairākās lielā ekrāna kinolentēs, tostarpšausmu filmā «Es zinu, ko jūs izdarījāt pagājušajā vasarā» («I Know What You Did Last Summer»)un drāmā «Bīstamās spēles» («Cruel Intentions»). Ar šīm lomām Raeins ieguva lielupopularitāti un tika slavēts par savu spēju tēlot varoņus ar izteiktu seksapīlu.

Vēlākajos gados viņam bija nozīmīgas lomas mistikas filmā «Gosforda parks» («Gosford Park»), Oskaram nominētajā kara kinofilmā «Mūsu tēvu karogi» («Flags of Our Fathers») un «Nolemtais» («Stop Loss»), bet 2010.gadā Raiens atveidojaPulicera prēmijas laureātu fotogrāfu Gregu Marinoviču kinolentē «Neprātīgo klubs» («The Bang Bang Club»).

Personīgās dzīves līkloči

No 1999.līdz 2007.gadam Raiens bija precējies ar slaveno aktrisi Rīzu Vinterspūnu – viņiem ir kopīga 15 gadu veca meita Ava un 11 gadu vecs dēls Dīkons, par kuriem abi turpina rūpēties.

Raiens un Rīza satikās viņas 21.dzimšanas dienas svinībās, kuru laikā jaunā aktrise pavēstīja: «Man šķiet, ka Tu esi mana dzimšanas dienas dāvana». Rīzai un 22 gadus vecajam Raienam izveidojās spēcīga emocionāla saikne, un pēc piecu nedēļu ilgām telefonsarunām abi devās uz pirmo randiņu.

Foto: publicitātes

Par šķiršanos pāris paziņoja 2006.gada rudenī - Rīza par iemeslu minēja «nesavienojamas atšķirības» abu starpā. Savukārt Raiens nesen pauda, ka

laulība esot izjukusi, jo abi esot apprecējušies pārāk agrā vecumā.

2007.gadā Raiens sāka tikties ar austrāliešu aktrisi Ebiju Kornišu, ar kuru iepazinās filmas «Nolemtais» filmēšanas laikā. Pēc triju gadu ilgām attiecībām pāris izšķīrās.

Raienam ir kopīga meitiņa arī ar aktrisi Aleksu Knapu, ar kuru viņam bija attiecības 2010.gada vasarā, bet tā paša gada rudenī izjuka.

No 2010.gada oktobra līdz 2011.gada maijam aktieris draudzējās ar amerikāņu aktrisi un modeli Amandu Seifrīdu.

Nu jau četrus gadus aktieris ir kopā ar 24 gadus veco tieslietu studenti Polinu Slagteri, par kuru viņš ir stāvā sajūsmā.

«Viņa ir brīnišķīga. Polina varētu būt modele, taču viņa gatavojas absolvēt Stenforda universitātes juridisko fakultāti,» Raiena teikto citē vietne «usmagazine.com».

«Man nebūtu nekas pretim apprecēties vēlreiz,» viņš piebildis.

Depresijas valgos

Intervijā dzīvesstila žurnālam «Elle» Raiens, kurš žilbina ar Holivudas smaidu, atklājis, ka jau kopš bērnības cīnās ar depresiju, turklāt esot nobažījies, ka šī kaite, iespējams, piemeklējusi arī viņa meitu Avu.

«Dažreiz redzu slimības iezīmes savā meitā, bet gribu ticēt, ka kļūdos.Depresija man ir bijusi liels šķērslis kopš bērnības gadiem. Paliekot vecākam, tā, šķiet, nedaudz samazinās, taču kopumā es esmu cilvēks ar noslieci uz skumjām,» atzīst aktieris.

Raiens gan min, ka skumīguma un depresīvā stāvokļapluss esot tas, ka viņš spējot dziļi just līdzi citiem.

«Es esmu empātisks, es ielaižu sevī citu cilvēku jūtas un spēju iejusties viņu situācijā,» norāda aktieris.

Turklāt viņš lepojas ar izcilu melnā humora izjūtu.

«Man šķiet, ja cilvēks cieš no skumīguma vai depresijas, viņa humors ir nedaudz melnāks nekā vairumam ļaužu. Ticiet man, arī izcilākie komiķi ir melnā humora meistari. Es pazīstu daudzus no viņiem. Viņi ir depresīvi un nomākti, taču viņiem ir dota šī neticamā humora dāvana, ko sniegt citiem un, iespējams, viņiem pašiem tā ir sava veida terapija,» klāstīja Raiens.

Galvenā loma seriālā «Noslēpumi un meli»

Raiena Filipa jaunākais veikums ir galvenā loma seriālā «Noslēpumi un meli» – tajā viņš atveido vīrieti vārdā Bens Krofords, kurš rīta skrējiena laikā atrod piecgadīgā zēna Toma līķi un ātri vien kļūst par galveno aizdomās turamo viņa nāvē. Lai pierādītu, ka nav vainīgs, Bens dodas meklēt īsto slepkavu.

Apņēmīgo meklējumu gaitā vīrietis atklāj daudzus noslēpumus mazās pilsētiņas iedzīvotāju dzīvē. Bena mājokli pārmeklē policija, un viņš nonāk mediju uzmanības lokā. Vīrietis ir profesionāls mākslinieks, taču zaudē savu darbu, jo ir kļuvis par sabiedrības izstumto. Pēc tam, kad Bens ir nodevis paternitātes testu, atklājas neticamais – viņš ir nogalinātā zēna tēvs. Bena sieva un meita ir šokā!

Bena sievas Kristijas lomu tēlo pievilcīgā amerikāņu aktrise KaDi Striklenda, kas plašāk zināma ar Šarlotes Kingas tēlojumu medicīnas drāmā «Privātprakse».

Foto: publicitātes

Detektīves Andreas lomā iejutusiesaktrise un rokzvaigzne Džuljeta Lūisa, kuru uzskata par vienu no talantīgākajām, gudrākajām un daudzpusīgākajām savas paaudzes Holivudas aktrisēm. Lūisa, kas Latvijas skatītājiem vislabāk pazīstama ar savu lomu kinolentē «Dzimuši slepkavas», savas karjeras gaitā ir sadarbojusies ar slaveniem režisoriem, tostarp Martinu Skorsēzi, Vudiju Allenu, Lasi Halstrēmu, Oliveru Stounu un Gariju Māršalu.

Skaties seriālu «Noslēpumi un meli» televīzijas kanālā «FOX Life», sākot no piektdienas, 11.septembra, plkst. 21.00!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu