Trīs gadu laikā septiņas «ManaBalss.lv» iniciatīvas veicinājušas nozīmīgas likumu izmaiņas (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Trīs gadu laikā septiņas portālā «ManaBalss.lv» publicētās iedzīvotāju iniciatīvas ir saņēmušas Saeimas lēmumus, panākot sabiedrībai nozīmīgas likumu un citu normatīvo aktu izmaiņas, «Tvnet» informēja portāla vadītaja Madara Peipiņa.

Trīs darbības gados portālu «ManaBalss.lv» ir skatījuši vairāk nekā 800 000 cilvēku, parakstoties par kādu no 68 publicētajām iniciatīvām. 12 iniciatīvas savākušas vairāk ka 10 000 iedzīvotāju parakstu, septiņas ir skatītas Saeimā, bet vēl trīs ir lēmuma virzīšanas procesā, savukārt četras Saeimā tiks iesniegtas tuvākajā laikā.

«Trīs gadu laikā ir izdevies ne vien kļūt par lielāko un biežāk izmantoto līdzdalības projektu Latvijas vēsturē, bet arī panākt konkrētas, iedzīvotāju rosinātas izmaiņas likumos,» norāda viens no «Manabalss.lv» dibinātājiem Kristofs Blaus.

Peipiņa uzskata, ka portāla statistika apliecina - Latvijas iedzīvotāji ir gatavi iesaistīties sabiedrībā notiekošajos procesos, ja tiek nodrošināti ērts un vienkārši izmantojams veids, kā to izdarīt.

Saeimas lēmums saņemts par tādām iniciatīvām kā «Pasargāsim mūsu bērnus no «legālām» narkotikām!», «Par vienādu braukšanas maksu nerīdziniekiem», «Fotoradari 15+», «Stop ACTA», «Saglabāt latu kā Latvijas valūtu», «Atveram ofšorus», «Atveram Saeimu».

Iniciatīvas, kuras iesniegtas Saeimā un ir virzīšanas procesā, - «Par dzīvi bez C hepatīta», «Atbildība par Saeimas deputāta zvēresta laušanu» un prasība noteikt pazemināto PVN likmi pārtikai.

Portāls «ManaBalss.lv» ir sabiedrības iniciatīvu platforma, kurā ikviens Latvijas pilsonis var ievietot savu iniciatīvu un vākt parakstus tās nogādāšanai Saeimā. Portāls dibināts 2011.gadā, un tā uzturēšanu un administrēšanu veic nodibinājums «Sabiedrības līdzdalības fonds».

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu