Debatēs par bēgļu uzņemšanu Latvijā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

Šodien, 25.augustā, plkst.18 Rīgas Ekonomikas augstskolā notiks Latvijas Debašu asociācijas «Quo Tu Domā?» rīkotas debates «Vai Latvijai ir jāuzņem bēgļi?». TVNET piedāvā debates skatīties tiešraidē.

Kā informēja asociācijā, publiskajās debatēs būs iespēja dzirdēt jomas speciālistu un politiķu argumentus par bēgļu uzņemšanu. Pasākuma diskusijas daļā, ko moderēs žurnāliste Inga Spriņģe, ikvienam būs iespēja izteikt savu viedokli klātienē vai skatoties tiešraidi un komentējot sociālajos tīklos.

Debatēs piedalīsies Saeimas deputāti Rihards Kols (VL-TB/LNNK) un Dainis Liepiņš (LRA), žurnālists Didzis Melbiksis, polittehnologs Jurģis Liepnieks, migrācijas studiju doktorante Agnese Lāce, kā arī Rūta Gabaliņa.

Kā ziņots, valdība šovasar vienojās par Latvijas nostāju bēgļu jautājumā, lemjot, ka divu gadu laikā valsts varētu uzņemt 250 patvēruma meklētājus.

Saskaņā ar iekšlietu ministra Riharda Kozlovska (V) nesen pausto pirmos no 250 bēgļiem Latvija varētu uzņemt šogad ziemā.

Pagaidām nav precīzi zināms, kuras valsts iedzīvotājus Latvija uzņems, taču tie varētu būt Afganistānas, Irākas, Sīrijas un atsevišķu Āfrikas valstu pilsoņi.

Iekšlietu ministrs atzinis, ka Latvija ir ieinteresēta uzņemt bēgļu ģimenes - vecākus ar bērniem, nevis atsevišķus bēgļus.

Patvērumu Latvijā kopš 1998.gada lūguši 1592 ārzemnieki. Šajā laikā bēgļa statuss piešķirts 65 personām, bet alternatīvais statuss noteikts 137 ārzemniekiem.

Jau ziņots, ka 4.augustā pie valdības ēkas notika VL-TB/LNNK atbalstīts pikets pret bēgļu uzņemšanu Latvijā. To apmeklēja vairāki simti cilvēku, tostarp arī pārstāvji no Lietuvas un Igaunijas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu