Uz Krievijas un Latvijas robežas veidojas pamatīgas rindas

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ivars Soikāns / LETA

Pēdējā mēneša laikā uz Latvijas-Krievijas robežas Terehovas robežkontroles punktā izveidojušās automašīnu rindas.

Kā aģentūru LETA informēja Valsts robežsardzes preses pārstāve Jevgēnija Pozņaka, savu kārtu izbraukšanai no Latvijas vidēji gaida 20 līdz 30 vieglās automašīnas un 20 līdz 50 kravas automašīnas. Automašīnu rindas pieaug rīta un vakara stundās, jo cilvēki plāno izbraukšanu vēsākā diennakts laikā, kā arī brīvdienās.

Vidējā transportlīdzekļu plūsma ir 15 līdz 20 automašīnas stundā, un robežpārbaudes notiek visu diennakti bez pauzēm un pārtraukumiem.

Robežsardze iesaka mājaslapā «www.rs.gov.lv» pirms došanās ceļā pārliecinieties par rindu garumu, lai nav vairākas stundas jāpavada rindā svelmē. Mājaslapā informācija par automašīnu rindām līdz valsts robežai tiek aktualizēta katru stundu. Tāpat par situāciju uz robežas var iegūt informāciju, zvanot uz Terehovas robežkontroles punktu pa tālruni 65781814.

Savukārt, lai mazinātu rindas Terehovā, robežsardze iesaka izbraukšanai no valsts izvēlēties blakus esošos Grebņevas vai Pāternieku robežkontroles punktus.

Robežsardze atgādina, ka humānu apsvērumu dēļ bērniem, invalīdiem un slimiem cilvēkiem ir iespēja šķērsot robežu ārpus kārtas. Minētās personas tiek aicinātas nekautrēties un nākt pieteikties pie robežsargiem, uzrakstot iesniegumu norīkojuma vecākajam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu