Saab īpašnieki Ķīnā attīstīs elektroautomobiļus

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Grūtībās nonākušā autoražotāja «Saab» īpašnieki vienojušies sadarboties ar Ķīnas valdībai piederošo autoindustrijas uzņēmumu «Dongfeng», lai attīstītu jaunus elektroautomobiļus.

Ķīnas atbalstītais koncerns «National Electric Vehicle Sweden» (NEVS) pārņēma «Saab» 2012.gadā.

Sadarbība ar «Dongfeng» grupu palīdzēs «radīt industriālo sinerģiju, dalīt attīstīšanas izmaksas, paplašināt piegādātāju bāzi», sacīja NEVS ģenerāldirektors Matiass Bergmans.

Vēlāk Zviedrijas radio viņš pavēstīja, ka «Dongfeng» nekļūs par NEVS īpašnieku.

«Donfeng» ir Ķīnas trešais lielākais automašīnu ražotājs, kurš sadarbojas ar citiem industrijas spēlētājiem, tostarp «Honda» un «Kia». Pagājušajā gadā tas iegādājās 14% «PSA Peugeot Citroen» daļas.

Ražošana NEVS rūpnīcā Trolhatanā ir pārtraukta kopš 2014.gada maija. «Saab» līdz 2010.gadam piederēja ASV autoindustrijas gigantam «General Motors».

Pēc tam to iegādājās Nīderlandes ekskluzīvo sporta automašīnu ražotājs «Spyker». 2011.gada decembrī «Saab» pieteica bankrotu un 2012.gada jūnijā tika pārdots NEVS.

NEVS šī gada sākumā pārtrauca bankrota aizsardzību, kad tam izdevās panākt 300 miljonu kronu (31,74 miljonu eiro) parāda pret piegādātājiem norakstīšanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu