Klāt roka triloģijas «Savējie sapratīs!» pirmā filma

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

14. augustā Cēsīs notiekošā Rokfilmu festivāla ietvaros gaidāma triloģijas «Savējie sapratīs!» pirmās filmas «Sešdesmitie. Sākums» prezentācija. Dokumentālās filmas autori Kristians Luhaers un Mareks Bērents padziļināti pētījuši rokmūziku Latvijā periodā no sešdesmitajiem līdz deviņdesmitajiem gadiem.

«Filmā «Savējie sapratīs!» kopā ar režisoru Igoru Lingu bijām plānojuši aptvert Latvijas rokmūzikas vēsturi no tās pirmsākumiem sešdesmitajos līdz pat deviņdesmito gadu sākumam. Veicot dažādas intervijas un pētot arhīva materiālus, secinājām, ka to pienācīgi izdarīt vienas filmas ietvaros gluži vienkārši nav iespējams,» komentē filmas autori. Tā radusies ideja veidot triloģiju, no kuras pirmā filma - «Sešdesmitie. Sākums» pirmoreiz skatītāju vērtējumam tiks nodota jau tagad.

Filmā piedalās Latvijas rokmūzikas celmlauži Pits Andersons, apvienības «Katedrāle» mūziķi Vilnis Šmitbergs un Gunārs Šimkus, Jānis Vanadziņš, Ivars Godmanis, komponisti Imants Kalniņš, Raimonds Pauls, Boriss Rezņiks, Zigmars Liepiņš, Niks Matvejevs, arhitekts un mūziķis Andris Kronbergs un citi. «Mēs esam priecīgi un lepni, ka varam izrādīt šo unikālo darbu festivāla atklāšanā. Par rokmūzikas norisēm tā laika Latvijā nav saglabājušos daudz liecību, un filmas autori ir veikuši ļoti apjomīgu materiālu izpēti, lai šo nozīmīgo mūsu vēstures daļu darītu zināmu plašākam interesentu lokam,» saka festivāla pārstāvji.

Filmas «Sešdesmitie. Sākums» veidotāju komandā ir tās režisori – Kristians Luhaers, Mareks Bērents un Igors Linga, operatori Uldis Jancis, Valdis Celmiņš, Aleksandrs Grebņevs un Krists Luhaers, scenāriju izstrādājusi Daiga Mazvērsīte, bet skaņu režijas autors ir Andris Barons. Filma producēta studijā «Screen Vision», producenti – Mareks Bērents un Kristians Luhaers.

Pirmais Rokfilmu festivāls

Pirmais Rokfilmu festivāls norisināsies no 14. līdz 16. augustam Cēsīs. Tas ir veltīts filmām par un ar rokmūziku un rokmūziķiem, rokmūziķu veidotam kino, mūzikas video, koncertfilmām un citām ar rokmūziku saistītām izpausmēm uz lielā ekrāna. Paralēli norisēm kinozālēs dažādās Cēsu izklaides vietās notiks rokkoncerti, video seansi, neformālas pulcēšanās, kopīga pusdienošana un citas aktivitātes.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu