«Renault - Nissan» un «Daimler» apvienība ražos «Infiniti»

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Infiniti

Piecus gadus pēc stratēģiskās sadarbības izveidošanas Daimler un Renault - Nissan apvienība ir ievērojami paplašinājusi savu sadarbību, izveidojot ražošanas kopuzņēmumu COMPAS (Coopertion Manufacturing Plant Augascalietnes – sadarbības ražotne Agvaskaljentesa) Meksikā.

Jaunais komersants pieder Daimler un Nissan līdzvērtīgās daļās (50:50). Partneri kopumā ieguldīs 1 miljardu ASV dolāru COMPAS izveidē, kas pārraudzīs nākamās paaudzes Mercedes-Benz un Infiniti premium klases kompakto automobiļu ražošanu.

Uzņēmuma sākotnējā ražotspēja būs vairāk nekā 230 000 transportlīdzekļi gadā,

spējot nodrošināt apmēram 3600 darba vietas. Infiniti automašīnu ražošana tiks sākta 2017.gadā, bet pirmie Mercedes-Benz auto tiks pabeigti 2018.gadā.

«COMPAS ir izcils Renault-Nissan un Daimler sadarbības globālas sasniedzamības piemērs. Mēs apvienojam Nissan un Daimler ražošanas zināšanas vienā Meksikas ražotnē, lai izveidotu nākamās paaudzes Premium kompaktklases auto,» paziņoja COMPAS galvenais izpilddirektors Kurosawa.

Kā tika paziņots 2014. gada jūnijā, Daimler un Infiniti sadarbosies ar nākamās paaudzes premium klases kompaktauto zīmolu Mercedes-Benz un Infiniti attīstību, kur abi partneri cieši sadarbosies auto radīšanas procesā. Taču tiks aizsargāta gan Mercedes-Benz, gan Infiniti identitāte, jo to transportlīdzekļi atšķirsies gan produkta dizainā, gan braukšanas īpašībās, gan specifikācijā.

Daimler un Nissan ražos premium klases kompaktauto arī citās ražotnēs pasaulē,

tostarp arī Eiropā un Ķīnā.

Īsumā par Daimler

Daimler AG ir viens no pasaules veiksmīgākajiem automašīnu ražotājiem. Ar iedalījumiem, kā Mercedes-Benz Cars, Daimler Trucks, Mercedes-Benz Vans, Daimler Busi un Daimler Finanšu pakalpojumi, Damler Grupa ir viena no lielākajiem Premium klases auto ražotājiem, kā arī lielākā kravas auto ražotāja pasaulē ar globālu sasniedzamību. Daimler Finanšu pakalpojumi nodrošina finanšu, nomas, apdrošināšanas, finanšu ieguldījumu, kredītkaršu un inovatīvus mobilitātes pakalpojumus.

Kompānijas dibinātāji Gotlībs Daimlers un Karls Bencs tika ierakstīti vēsturē ar automobiļa izgudrošanu 1886. gadā. Būdami autobūves pionieri, Daimler turpina veidot nākotnes mobilitāti.

Grupas uzmanība ir fokusēta uz inovatīvām un videi draudzīgām tehnoloģijām, drošiem augstākās klases automobiļiem, kas pievilina un apbur.

Kompānija seko noteiktam mērķim pretī beznegadījumu braukšanai, un šis ir tikai viens no veidiem, kā Daimler labprātīgi uzņemas atbildības izaicinājumu pret sabiedrību un apkārtējo vidi.

Daimler pārdod savus transportlīdzekļus un pakalpojumus gandrīz visās pasaules valstīs, Daimler ražotnes atrodas gan Eiropā, gan Ziemeļamerikā un Dienvidamerikā, gan Āzijā, gan Āfrikā.

Pašreizējais Daimler zīmolu portfolio ietver pasaulē vērtīgāko Premium zīmolu Mercedes-Benz, arī Mercedes-AMG un Mercedes-Maybach, kā arī Freightliner, Western Star, BharatBenz, FUSO, Setra and Thomas Built Buses, un Daimler Finanšu pakalpojumu zīmolus: Mercedes-Benz Bank, Mercedes-Benz Financial, Daimler Truck Financial, moovel un car2go. Uzņēmums kotējas biržās Frankfurtē un Štutgartē (biržas simbols DAI). 2014. gadā, grupa ir pārdevusi vairāk nekā 2,5 miljonus transportlīdzekļu, nodarbinājusi 279 972 darbiniekus, ieņēmumi sasniedz 129,9 miljardus eiro, un peļņa pirms procentiem un nodokļiem sasniedza 10,8 miljardus,

Renault-Nissan savienība

Renault-Nissan savienība ir stratēģiska partnerība starp Parīzē bāzēto Renault un Yokohoma un Japānā bāzēto Nissan, kopā pārdodot vienu no 10 automašīnām pasaulē. Kompānijas, kuras ir stratēģiskie partneri kopš 1999.gada, 2014.gadā pārdeva 8,5 miljonus transportlīdzekļu gandrīz 200 valstīs. Papildus AVTOVAZ partnerība stratēģiski sadarbojas ar autoražotājiem, tostarp Daimler, Japānas Mitsubishi, Ķīnas Dongfeng un Indijas Ashok Leyland.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu