Apstākļi Valsts policijas galvenajā ēkā nav piemēroti darbam (93)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ingars, TVNET

Valsts policijai (VP) lielajā karstumā jāstrādā kabinetos, kur izvietoti ventilatori, un gaisa atvēsināšanai darba telpās tiek turēti atvērti logi, ziņo VP pārstāvis Dairis Anučins.

Valsts policijas (VP) pārstāve Sigita Pildava norāda, ka policijas darba spējas karstums neietekmē: «Kā nekā mēs esam policija, nevis skolēni.» Viņa skaidro, ka no 17. jūlija ir pieņemts lēmums: ja temperatūra kabinetos pārsniedz 28 grādus, pastāv iespēja darbiniekam strādāt attālināti.

Pildava norāda, ka vairums policijas ēku ir vecas, tāpēc arī rodas problēmas ar gaisa atdzesēšanu.

VP ēkas Čiekurkalnā, kas nodota 2007.gadā un izmaksāja 53 miljonus latu, apsaimniekotājs ir Valsts nekustamā īpašuma aģentūra. Viņa stāsta, ka šobrīd plāna izstrādē ir ventilācijas sistēmas salabošana.

VP pārstāvis Dairis Anučins ziņo, ka darba apstākļi policijas ēkā Čiekurkalnā esot gana karsti, bet ar to esot jāsamierinās. Viņš stāsta, ka darbinieki strādā kabinetos, kur ir ievietoti ventilatori, un gaisa dzesēšanai tiek turēti atvērti logi.

«Valsts nekustamie īpašumi» jau uzsākuši darbus

Valsts akciju sabiedrība «Valsts nekustamie īpašumi» (VNĪ) pārstāve Daiga Laukšteina vēsta, ka jau ir uzsākti VP ēkas būvdarbi, kas uzlabošot policistu darba apstākļus.

«Patlaban Iekšlietu ministrijas (IeM) administratīvo ēku kompleksā notiek komunikāciju šahtu un serveru telpu dzesēšanas sistēmu izbūves darbi. Paralēli tam tiek izstrādāts un ar IeM skaņots skiču un tehniskais projekts gaisa dzesēšanas sistēmu izbūvei darbinieku un apmeklētāju izmantojamajās telpās,» stāsta VNĪ pārstāve.

Viņa skaidro, ka objekts Čiekurkalna 1. līnijā 1 ir liels, valstiski nozīmīgs un specifisks. Turklāt saskaņā ar Drošības policiju, visiem komersantiem, kuri veic projektēšanu un būvniecību, jābūt drošības sertifikātiem. Un tas ietekmējot darba plānošanas un izpildes gaitu.

Būvējot VP ēku, gaisa dzesēšanas sistēma nebija iekļauta

«IeM administratīvo ēku kompleksa celtniecības tehniskajā projektā gaisa dzesēšanas sistēmas izbūve nebija iekļauta. Šādas sistēmas izveides nebija pasūtītāja jeb Iekšlietu ministrijas uzdevumā un saskaņotajā nepieciešamo darbu plānā. Tagad gaisa dzesēšanas sistēma tiks izbūvēta papildus no jauna,» atklāj Laukšteina.

Viņa norāda, ka Valsts akciju sabiedrība «Valsts nekustamie īpašumi» līdz šim esot atbildīgi apsaimniekojuši Valsts policijas ēku Čiekurkalna 1. līnijā 1. Turklāt šai ēkā strādājot divi VNĪ namu pārvaldnieki, kuri izpilda visas nomnieka prasības: veic nepieciešamos remontdarbus. Kā piemēru Laukšteina min videonovērošanas kameru un signalizāciju uzstādīšanu.

Viņasprāt nopietnu sūdzību no nomnieku puses, šai gadījumā no Valsts policijas, neesot bijušas.

VP regulāri informējusi aģentūru par šīs problēmas pastāvēšanu un risinājuma nepieciešamību. Pēdējā tikšanās ar Valsts nekustamā īpašuma aģentūras pārstāvjiem notika vēl šopavasar. Toreiz aģentūra apliecinājusi, ka ir sākta tehniskā projekta izstrāde, lai problēmu atrisinātu. Lai arī šobrīd atsevišķos kabinetos, kuros ir daudz datortehnikas, aģentūra ir uzstādījusi kondicionierus, policija iepriekš pati iegādājusies 168 ventilatorus.

Ņemot vērā iepriekšminēto, VP 17.jūlijā ir parakstīta pavēle par kārtību, kādā darbinieki īsteno savas tiesības vasaras karstākajās dienās, kad temperatūra sasniedz plus 28 grādus. Pavēle dod tiesības tiešajiem priekšniekiem organizēt padoto darbu attālinātajā režīmā vai ieviest elastīgu darba laiku, tomēr policijai jāveic visas tās funkcijas. Pavēle attiecas uz visu Valsts policiju.

Komentāri (93)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu