Premjere: Baumanis ir kandidāts veselības ministra amatam; citus neatklāj (4)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) attīstības prorektors Toms Baumanis ir viens no kandidātiem veselības ministra amatam, sacīja Ministru prezidente Laimdota Straujuma. «Jā, to es varu apstiprināt - Toms Baumanis ir viens no kandidātiem,» viņa teica.

Straujuma atteicās nosaukt pārējos kandidātus veselības ministra krēslam. «Nē, es neko neminēšu vairāk. Es tiešām negribu uzsākt spekulācijas,» paskaidroja valdības vadītāja.

Viņa norādīja, ka šobrīd vēl nav zināms, vai Baumaņa kandidatūra tiks virzīta apstiprināšanai Saeimā, jo vispirms ir nepieciešamas pārrunas ar viņu un pārējām koalīcijā esošajām partijām.

«Šobrīd nevaru neko pateikt. Mums ir nepieciešama kandidāta piekrišana un ir nepieciešams ar kandidātu izrunāt perspektīvu, viņa redzējumu. Un ir nepieciešams vienoties ar koalīcijas partijām. Iespējams, koalīcijas partijām būs nepieciešama atsevišķa tikšanās,» sacīja Straujuma.

Amatu pametusī Ingrīda Circene («Vienotība») demisijas rakstā nav norādījusi atkāpšanās datumu, tādēļ vēl jāvienojas, vai tas būs ar šo vai nākamo nedēļu, klāstīja premjere.

Jau vēstīts, ka pirmdien Circene iesniedza demisijas rakstu. Tajā viņa valdības vadītājai norāda, ka no amata atkāpjas politiskā spiediena dēļ. Demisionējusī ministre ilgstoši slimoja un tādēļ nepildīja amata pienākumus. Viņu aizvietoja Straujuma.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu