Moldova aizliedz telekanāla «Rossija 24» pārraidīšanu (35)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš

Moldova aizliegusi telekanāla «Rossija 24» pārraidīšanu valsts teritorijā, lēmumu argumentējot ar to, ka tā pārraidēs netiek ievērots viedokļu plurālisms, piektdien pavēstīja amatpersonas.

Televīzijas un radio raidīšanas koordinējošā padome (TRRKP) uz pusgadu apturējusi raidīšanas licences telekanālam «Rossija 24», kā arī noteikusi sankcijas četriem Moldovas raidītājiem - «Prime», TV7, «RTR Moldova» un «REN TV Moldova» -, kas translē «Pirmā kanāla», «RTR Planēta» un «REN TV» pārraides, vēsta ziņu aģentūra «Interfax-Ukraina».

Šāds lēmums pieņemts, jo «ziņu pārraidēs nav ievērots viedokļu plurālisms».

Telekanāliem «Prime» un TV7 izteikts brīdinājums, jo tie pārkāpumus pieļāvuši pirmo reizi.

«RTR Moldova» un «REN TV Moldova», kas pārmetumus izpelnījušies jau agrāk, piespriesti naudassodi 5400 leju (280 eiro) apmērā.

Vissmagākās sankcijas piemērotas telekanālam «Rossija 24». Tam uz pusgadu apturēta raidīšanas licence.

Sankcijas piemērotas pēc tam, kad aprīlī, atsaucoties uz liberālreformatoru partijas deputātes Annas Gucu pieprasījumu, padome veica telekanālu monitoringu.

Deputāte pieprasīja Moldovā retranslēto Krievijas telekanālu pārraides aizstāt ar citām programmām.

Padomes locekļi izteica neapmierinātību ar to, ka neviens no telekanāliem neievēro Moldovas raidītāju kodeksā noteikto prasību, lai 80% analītisko un informatīvo pārraižu būtu rumāņu valodā.

Vissliktākā situācija ir telekanāla «Rossija 24» pārraidēs, sacīja padomes loceklis Dinu Čokans. Tā analītiskajās pārraidēs par Ukrainas konfliktu ir pārstāvēts tikai viens viedoklis.

«Ir tikai viens avots, kura mērķis - dezinformēt skatītājus. Šāds telekanāls nedrīkst atrasties Moldovā retranslēto telekanālu sarakstā,» sacīja Čokans.

Komentāri (35)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu