Noslēguma koncerts «Manā dziesmā tu...» pulcē tūkstošus

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Svētdien Mežaparka Lielajā estrādē notika svētku noslēguma koncerts «Manā dziesmā tu...», kas pulcēja tūkstošiem dziedātāju un skatītāju. Laika apstākļi bija labi, lai koncerts izdotos kā plānots. Nesenie notikumi saistībā ar bērnu pārslodzi, kas raisīja plašas diskusija, īpaši neietekmēja koncerta apmeklētāju un dalībnieku lēmumu pasākumā piedalīties, tomēr daudziem arī šodien mediķu palīdzība bija nepieciešama. Kopumā noslēguma koncertā valdīja pacilāta atmosfēra un virmoja īpaša patriotisma sajūta.

Koncerta muzikālās programmas garums bija divas stundas un trīsdesmit minūtes,

kas ir īsāks nekā iepriekš tika plānots. Tāpat koncertā starp dziesmām biežāk tika dejots, lai dziedātāji varētu mazliet atpūsties.

Skolēnu dziesmu un deju svētku dalībnieki un apmeklētāji dzied Latvijas himnu
Skolēnu dziesmu un deju svētku dalībnieki un apmeklētāji dzied Latvijas himnu Foto: TVNET lasītājs
Skolēnu dziesmu un deju svētku dalībnieki un apmeklētāji dzied Latvijas himnu
Skolēnu dziesmu un deju svētku dalībnieki un apmeklētāji dzied Latvijas himnu Foto: TVNET lasītājs

Kā ziņo aculiecinieki, arī noslēguma koncertā vairākiem skolēniem kļuva slikti. Lai gan koncerta programma bija saīsināta, jau

aptuveni stundu pēc tā sākuma jau trim skolēniem nācies pārtraukt savu uzstāšanos, jo viņiem bija nepieciešama mediķu palīdzība.

Vēlāk pēc palīdzības vērsās arī vairāki citi dalībnieki.

Taču skatītāji baudīja priekšnesumus un ar aplausiem sveica svētku dalībniekus. Koncerta apmeklētāji dziedāja līdzi vairākām tautā iemīļotām melodījām un pēc koncerta vēl ilgi turpināja sadziedāšanos.

Kā ziņots, Mežaparka estrādē vakar tika pārtraukts XI Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku noslēguma koncerta «Manā dziesmā tu...» ģenerālmēģinājums, jo mazākie bērni nav spējuši izturēt slodzi un sākuši ģībt. Šī iemesla dēļ tika paziņots, ka svētdien plānotais svētku dalībnieku gājiens tiek atcelts, tomēr gājiens notika brīvprātīgi, pulcējot ap 98% dziedātāju un dejotāju.

XI Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku noslēguma koncerts «Manā dziesmā tu...»

ir kā latvietības un patriotisma lādiņš,

iepriekš par koncertu stāstīja tā mākslinieciskais vadītājs Gints Ceplenieks.

«Svētku programma ir veidota tā, lai katrs jaunietis var padomāt par to, kāpēc viņš ir tur, kur ir. Programmā ir gan patriotisms, gan skaista mūzika, kas būs interesanta arī klausītājiem,» norādīja Ceplinieks. Viņš stāstīja, ka noslēguma koncerts ir kā svētku kvintesence, kurā satiekas lielākās nozares. Šogad dziedātāji un dejotāji izpildīja kopīgu priekšnesumu, tādējādi apvienojot abas lielākās nozares. Koncertā skanēja arī pūtēju orķestru mūzika, gan atsevišķi, gan pavadījumā koristu dziedājumam. Savukārt folkloras kopas ļāva iepazīt tautas mūziku no citas puses - ne tā, kā to izpilda kori. Koncertā izskanēja arī vairāki pirmatskaņojumi. Jaundarbus koncertam radījis Valts Pūce, Kārlis Lācis, Ēriks Ešenvalds, Andris Sējāns un Raimonds Pauls.

Mežaparkā uzstājās aptuveni 13 000 dziedātāju no visas Latvijas.

Kopā dziedāja gan zēnu, gan pamatskolas, gan vidusskolas kori. Noslēguma koncertā piedalījās arī 500 dejotāji, 900 skolu pūtēju orķestru dalībnieki, 800 folkloras kopu dziedātāji, latviešu diasporas bērnu kori un bērni ar speciālajām vajadzībām, kā arī jauniešu iemīļoti solisti.

Koncerta mākslinieciskie vadītāji ir Ceplenieks un Edgars Vītols, režisore - Mirdza Zīvere un scenogrāfi - Maija un Jānis Jansoni. Deju virsvadītājs ir Jānis Purviņš, folkloras kopu mākslinieciskā vadītāja - Māra Mellēna, pūtēju orķestru koordinators - Egils Šķetris, tehniskie direktori Arnis Grīnbergs un Iveta Ārgale, savukārt projektu vadījusi Rita Platpere.

Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki ir lielākie Latvijas bērnu un jauniešu kultūras un mākslas svētki, kas notiek reizi piecos gados. XI Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkos piedalās 37 890 dalībnieki.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu