Sociālie tīkli vārās par ģībstošajiem bērniem un atcelto gājienu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

Lai arī XI Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku gājiens ir oficiāli atcelts, daudzi kolektīvi brīvprātīgi tomēr tajā piedalās. Viedokļu un komentāru vētra plosās arī sociālajos tīklos - daudzi uzskata, ka, atceļot gājienu, tiek sabojāti svētki un sodīti bērni, daudzi savukārt uzskata, ka jāsauc pie atbildības tās personas, kas radījušas šādu blīvu un intensīvu mēģinājumu grafiku, nav nodrošinājušas bērnus ar elementārām sadzīviskām pamatlietām.

Piemēram, lauku skolu bērni, kas dzīvo skolās, stāv garās rindās, lai tiktu dušās. Arī mēģinājumu grafiks ir ļoti blīvs - brokastis jau 6 no rīta!

«Vai taisnība - pēc brokastu ūdens bērniem esot kaut kur jāiet un jāstāv rindā? Tā man liecināja viena sašutusi māmiņa. Cita dzeramā nav,» tviterī raksta dzejniece Liāna Langa.

«Diemžēl bērnu mocīšana pieaugušo ambīciju un TV vajadzību dēļ jau ir sena tradīcija. Tad nekādas bērnu tiesības vairs nedarbojas,» tā rakstnieks Pauls Bankovskis.

Dziedātājs Lauris Reiniks savukārt runā par tā dēvētajiem datoru paaudzes bērniem.

Politiķis Aleksejs Loskutovs par bērnu ģībšanu savukārt raksta šādi: «Ja bērni ģībtu no pārguruma, dejotāji kristu masveidā. Izskatās, ka pie vainas ir slikta gaisa apmaiņa estrādē, kuru noteica laika apstākļi.»

Daudzi dalībnieki ir neapmierināti, ka gājiens atcelts

TV seja Liene Bērziņa savā «Facebook» dalās pārdomās par gājienu.

«Es absolūti pievienojos daudzu mammu viedoklim, kuras šobrīd gājienu vēro vai nu pa TV, vai sēžot skolā, un uzskatu, ka ir tik absurdi uzvelt atbildību pašvaldībām, kolektīvu vadītājiem u.c., kuru galvas varētu ripināt vajadzības gadījumā. Arī mans bērns neiet gājienā, jo naktī tika saņemts rīkojums!

Un, ja ir rīkojums par atceltu gājienu, vai šis tagad nav nesankcionēts?

Ne cilvēciski, bet pēc likuma! Un taisnība - prezidents un ministre nepilda rīkojumu? Un mūsu bērnu kolektīvs šobrīd muļķa lomā? Par viņiem varēs teikt - ai, sagurāt, nevarējāt utt., utt... es zinu, ko tas nozīmē bērnam. Ja tagad skolā tiek bakstīts ar pirkstu uz «nabaga» dziedātājiem. Skumji... Bet nu cerams, ka vakarā viss būs kārtībā!»

«Un vispār - tad sanāk, ka katra minoritāte, kas nākotnē ļoti grib un ir gatavojusies, drīkst doties gājienā, vienalga, pat ja viņu pasākumu oficiāli atceļ?» viņa jautā.

Pie atbildības ir jāsauc atbildīgās personas

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu