Pasaulē senākā konjaka zīmols rīko īstas dzīres dzēriena cienītājiem savā 300 gadu jubilejā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publiciātes foto

Vecākais no atzītākajiem konjaka namiem pasaulē «Martell» atzīmējis 300 gadu jubileju, Latvijā rīkojot ekskluzīvu konjaka meistarklasi zīmola vēstnieka no Francijas Džeremija Ouka vadībā. Vakars izvērtās par īstām dzīrēm gan garšas kārpiņām, gan dzirdei, kā nekā šarmantā dziedātāja Amber jeb Aija Vītoliņa nebeidza pārsteigt ar skaistām franču dziesmām.

«Martell 300» konjaka meistarklase notika restorānā «Philippe», un tajā sabiedrībā pazīstamas personas iepazinās ar konjaka ražošanas tradīcijām, apguva konjaka baudīšanas noslēpumus, kā arī atklāja konjaka saderību ar tam piemērotu ēdienu. Katra atnestā uzkoda paspilgtināja konjaka garšu.

Vēlāk ikviens pasākuma viesis saņēma speciālu sertifikātu, kurš parāda, ka ir izieta šāda meistarklase un viesi prot degustēt konjaku un novērtēt garšu atšķirību.

Beidzoties meistarklasei, viesi devās pagalmā, kur turpināja baudīt dzērienu un varēja smēķēt cigārus, jo, kā jau mums māca filmas, konjaks un cigārs ir kā cimds ar roku. Cigārus kungiem par pārsteigumu baudīja arī dāmas.

Vēlāk viesi devās atpakaļ restorāna telpās un baudīja vakariņas, kuras gatavoja šefpavārs Jānis Zvirbulis.

Ēdienu pasniegšanas starplaikos tika izlozētas speciālas konjaka pudeles, kuras savā īpašumā ieguva uzņēmēja Irēna Pulkinena, ekspolitiķa Mareka Segliņa dzīvesbiedre Kristīne Segliņa, ekspolitiķis Valdis Birkavs un citi.

Pēc vakariņām viesi varēja dejot šarmantās dziedātājas Amber dziedāto dziesmu ritmos, šo iespēju izmantoja daudzi - kas gan tās par dzīrēm bez dejām.

Tāpat pasākuma apmeklētājiem bija iespēja redzēt šefpavāru, kuru ikviens apmeklētājs saņēma ar ovācijām, daži pat cēlās kājās, lai aplaudētu.

Pirms došanās mājās ikviens viesis saņēma dāvanas, lai neaizmirstu lielisko vakaru, kurš kopumā ilga piecas stundas un ne mirkli nelika garlaikoties.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu