«DaGamba» septiņi neaizmirstamie koncerti Glastonberijā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pašmāju mūzikas grupa «DaGamba» šovasar debitēja slavenajā Glastonberijas festivālā, kopā sniedzot pat veselus septiņus koncertus. Līdz šim Latviju šajā festivālā bija pārstāvējusi tikai grupa «Prāta Vētra».

Zvanu no Glastonberijas festivāla pārstāvjiem puiši saņēmuši pāris nedēļas pēc «Carmina Burana» dziesmas video publicēšanas. Par sajūtām pēc zvana saņemšanas Valters saka: «Sākumā, kad viņi uzaicināja, man likās, ka kaut kas nav, nevar taču tā būt!» un Antons piebalso: «Viņš nolika klausuli un saka: «Vecīt, Glastonberijas festivāls!»

Sākumā grupai bijis plānots tikai viens koncerts, tomēr vēlāk vienojušies jau par diviem koncertiem, bet galu galā četru dienu laikā Glastonberijas festivālā viņi uzstājās septiņas reizes. Par neplānoti daudzajiem koncertiem Valters komentē:

«Mēs domājām, ka atpūtīsimies, tur aliņš un tā, bet...»

Dainis piebalso: «Vistrakākais bija, ka vienā dienā bija trīs koncerti jāspēlē! No rīta piecelies, nospēlē vienu koncertu - vau, baigi labi. Otro nospēlē - super! Ideāli! Viss notiek. Tad ir jāatpūšas un pēdējais koncerts 01:30 naktī [..], nospēlējām to koncertu, viss, protams, bija kārtībā, bet tas nogurums!»

Par grupas koncertiem runājot, pat ja sākumā daži bijuši tukšāki, tad visi kā viens noslēgumā bijuši skatītāju pilni, kā arī tie skatītāji, kas koncertu sākumā sēdējuši, tie noslēgumā pilnīgi noteikti jau bija kājās.

Uz jautājumu, kuri no Glastonberijas festivālā apmeklētajiem koncertiem puišiem vislabāk patika, gandrīz vienbalsīgi viņi atbildēja, ka grupa «The Libertines», neaprakstāmās sajūtas koncertā dēļ, protams, grupas «Florence and the Machine» koncerts, un dziedātāja Mary J. Blige, puišu vārdiem, esot bijusi «Vau!».

Pēc uzstāšanās Glastonberijas festivālā grupa «DaGamba» saņēma ielūgumu koncertēt tajā arī 2016. gadā.

Lai gan puiši smejoties teic, ka ceļš ir grūts, nesanāk Jāņus svinēt mājās, kā arī Valteram dzimšanas dienas svinības mājās iet secen, protams, šādu godu garām nelaidīs.

Jau trešdien, 9. jūlijā, grupa uzstāsies Daugavas koncertzālē. Koncertā grupa izpildīs savus oriģinālskaņdarbus, kuru radīšanas procesā mūziķi iedvesmojušies no tādiem klasiskās mūzikas grandiem kā Bahs, Bēthovens, Prokofjevs, Orfs. Izskanēs arī daži pirmatskaņojumi no rudenī gaidāmā jaunā albuma.

Grupa «DaGamba» ir specializējusies «crossover» un «fusion» stila mūzikā, taču izmanto netradicionālu instrumentu salikumu – čellu un klavieru skanējums savijas ar Austrumu perkusijām. Grupā muzicē Valters Pūce, Antons Trocjuks, Hamidreza Rahbaralams un Dainis Tenis.

Muzikālo satikšanos jo īpaši eksotisku padarīs Rahbaralams, kas muzicēs ar 8000 gadu vecu sitaminstrumentu.

Biļetes uz koncertu pieejamas «Biļešu paradīzes» kasēs un internetā www.bilesuparadize.lv.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu