Libērijā reģistrē jaunu Ebolas vīrusa upuri

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Libērija otrdien paziņoja, ka valstī ir atgriezies nāvējošais Ebolas vīruss vairāk nekā sešas nedēļas pēc tam, kad valsts izskauda slimību, un ir reģistrēts viens jauns bīstamās slimības upuris šajā valstī.

«Margibi apriņķī ir reģistrēts jauns Ebolas vīrusa gadījums. Persona ir mirusi, pirms apglabāšanas tika apstiprināta inficēšanās,» paziņoja veselības viceministrs Tolberts Njensuahs.

Amatpersona intervijā radiostacijai teica, ka eksperti ir noskaidrojuši un ievietojuši karantīnā ikvienu, kurš varētu būt bijis kontaktā ar upuri, bet detalizētāks izklāsts par pacientu un iespējamo ar viņu kontaktējušos personu skaitu netiek sniegts.

«Mēs izmeklējam, lai noskaidrotu šā jaunā gadījuma izcelsmi. Mēs lūdzam Libērijas pilsoņus un citu valstu pilsoņus, kas dzīvo Libērijā, turpināt ievērot preventīvos pasākumus,» viņš piebilda.

Libērijas kaimiņvalstis Gvineja un Sjerraleone turpina cīņu ar Ebolas vīrusa uzliesmojumu, kurā gājuši bojā vairāk nekā 11 tūkstoši cilvēku. Margibi apriņķis atrodas daudz tuvāk galvaspilsētai Monrovijai nekā kādai no Libērijas robežām.

Pasaules Veselības organizācijas preses pārstāvis Tariks Jašarevičs žurnālistiem Ženēvā sacīja, ka Apvienoto Nāciju Organizācijas Veselības aģentūra ir informēta par šo gadījumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu