Dalailama: Mana pēctece varētu būt sieviete, ja vien viņa ir skaista (11)

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Tibetas garīgais līderis Dalailama piektdien sacīja, ka par viņa pēcteci varētu kļūt sieviete, bet jokojot piebilda, ka tad viņai būtu jābūt «ļoti, ļoti pievilcīgai».

«Protams, es to esmu teicis jau gadiem ilgi. Pareizajos apstākļos sieviešu dzimuma Dalailama varētu būt daudz noderīgāka,» itāļu laikrakstam «Corriere della Sera» sacīja 78 gadus vecais Tenzins Gjaco.

«Taču šai sievietei būtu jābūt ļoti, ļoti pievilcīgai, ar skaistu seju. No neglītas sieviešu dzimuma Dalailamas nebūtu lielas jēgas,» viņš smejoties teica.

Dalailama ieradies sešu dienu vizītē Toskānā, Itālijā, kas sākās 10.jūnijā.

Intervijā tika jautāts par Dalailamas domām saistībā ar tādu slavenību kā Ričards Gīrs, Šārona Stouna un Stings pievēršanos budismam. Dalailama norādīja, ka pēc ticības mainīšanas cilvēki piedzīvojot «lielu apjukumu».

«Ja kādu patiešām saista budisms, es iesaku to kārtīgi apdomāt, jo tā nav modes tendence,» teica Dalailama. «Ja cilvēks tik un tā uzskata, ka budisms viņam ir pareizā izvēle, tad šo ticību var pieņemt.»

Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu