Francijā gaidāms satiksmes haoss plaša dzelzceļa sektora streika dēļ (1)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Francijā trešdien gaidāms satiksmes haoss saistībā ar plaša mēroga dzelzceļa darbinieku streiku, ko arodbiedrības organizē, lai protestētu pret ierosināto dzelzceļa sektora reformu, kuras mērķis ir iegrožot sektora augošo parādu.

Streiks sākās otrdienas vakarā, tomēr dzelzceļa satiksmi tas galvenokārt ietekmēs trešdien, tostarp skarot arī dzelzceļa savienojumus ar citām valstīm, informēja valsts dzelzceļa kompānija SNCF.

Kursēs tikai viens no diviem vai trim ātrvilcieniem TGV, kā arī ietekmēta būs reģionālo vilcienu satiksme, jo īpaši Parīzes apkaimē.

«Eurostar» vilcieni uz un no Londonas kursēs ierastajā ritmā, kā arī darbosies trīs no četriem «Thalys» vilcieniem uz Briseli un Amsterdamu.

Vilcienu satiksme uz Vāciju nebūs ietekmēta, bet maršrutos uz Spāniju būs traucējumi.

«Streika dalībnieku skaits būs liels, jo īpaši biļešu kontrolieru un mašīnistu vidū», no kuriem vairāk nekā puse ir gatava streikot, sacīja SNCF personāla daļas vadītājs Fransuā Nožuē.

Valsts dzelzceļa kompānija ieteica pasažieriem, ja iespējams, atlikt braucienu,

bet tiem, kam tomēr jādodas ceļā, izvēlēties vairākiem kopīgi izmantot automašīnu.

Otrdienas vakarā Parīzē satiksme jau bija noslogotāka nekā ierasts.

Streiks notiek nedēļu pirms Francijas parlamenta apakšpalāta izskatīs ierosināto dzelzceļa reformu, kuras mērķis ir iegrožot sektora parāda pieaugumu.

Francijas transporta ministrs Frederiks Kiviljē otrdien sacīja, ka dzelzceļa sektora parāds pašlaik ir vairāk nekā 40 miljardi eiro, bet līdz 2025.gadam tas varētu sasniegt 80 miljardus eiro, ja nekas netiks darīts.

Arodbiedrības, kas izsludināja streiku, uzstāj, ka reformā iekļautie pasākumi nepalīdzēs samazināt sektora parādu.

Sabiedriskā transporta izmantotājiem Parīzē trešdien dzelzceļa darbinieku streika radītas problēmas vēl vairāk pastiprinās taksometru vadītāju streiks vairākās Eiropas valstu galvaspilsētās, tostarp Parīzē. Viņi protestēs pret negodīgu un nelegālu konkurenci, ko rada viedtālruņu lietotnes izmantojošu automašīnu pakalpojumu sniedzēji.

Taksometru vadītāju streiks gaidāms Londonā, Romā, Berlīnē, Milānā un Parīzē, radot satiksmes haosu, kad tradicionālo taksometru vadītāji protestēs pret nelicencētu spēkratu vadītāju mēģinājumiem aizvilināt klientus.

Lielāko niknumu ir izraisījusi Kalifornijā bāzētā šoferu vadītu automašīnu nomas kompānija «Uber», tomēr tā nav vienīgā, kas sniedz taksometru pakalpojumus ar viedtālruņa starpniecību, apejot strikto regulējumu, ar ko saskaras licencētie taksometru vadītāji.

Francijā pašlaik tiek lēsts, ka ir 10 tūkstoši automašīnu un motociklu taksometru, ko vada tādas netradicionālas kompānijas. To vadītāji pasažierus drīkst uzņemt tikai pēc iepriekšējas rezervācijas, nevis uz ielas, tomēr tādu pakalpojumu sniedzējiem nav jāmaksā apmēram 240 tūkstoši eiro par taksometra īpašnieka licenci.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu