Noskaties: Eiropraids Rīgā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Cīnoties par cilvēktiesībām, seksuālo minoritāšu pārstāvji un to atbalstītāji pacilātā noskaņojumā šodien devās gājienā Rīgas ielās un pēc tam pulcējās Vērmanes dārzā. Gājienā kopā piedalījās aptuveni 5000 cilvēku no dažādām pasaules valstīm.

Rīgas Eiropraida dalībnieki gājienā devās pacilātā noskaņojumā, rokās turot dažādus plakātus, no kuriem dažos teikts «Mīlestība ir ģimenes vērtība», «Kāpēc sabiedrībai patīk redzēt divus vīriešus turam ieročus, nevis rokas?», «Mīlestībai nav dzimuma», «Dzīvosim draudzīgi», «Ienīst ir viegli, mīlestībai vajag drosmi», «Love is never wrong», «Homophobia free zone».

Gājiens noslēdzies bez būtiskiem starpgadījumiem un protestiem. Kāds Eiropraida pretinieks gan pie Augstākās tiesas sadedzināja varavīksnes karogu, kas ir lesbiešu, geju, biseksuāļu un transpersonu (LGBT) kustības simbols. Viņu aizturēja policija.

Tāpat zināms, ka aizturēts ticis biedrības «Antiglobālisti» vadītājs Andris Orols, kurš Eiropraida pasākumu laikā pie Vērmanes dārza pieteica piketu ģimenes vērtību atbalstam. Aģentūrai LETA viņš pastāstīja, ka esot filmējis Eiopraidu un aizturēts ap plkst. 14.45. «Uzskatu, ka speciāli, lai nenotiktu «Antiglobālistu» pikets,» teica Orols.

Neskatoties uz biedrības vadītāja aizturēšanu, ap desmit tās atbalstītāju bija pulcējušies pie Vērmanes dārza. Vienam no viņiem rokās bija plakāts ar uzrakstu «Mēs atbalstām ģimenes vērtības».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu