Eiropraida rīkotāji: Šī bija vēsturiska diena; aicina parakstīties par kopdzīves likumu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Nauris Garkaklis/TVNET

Šī bija vēsturiska diena, pēc Eiropraida gājiena tā dalībniekiem savu sajūsmu pauda pasākuma rīkotāju pārstāve Kristīne Garina. Tāpat pasākuma rīkotāji aicināja klātesošos parakstīties par kopdzīves likumu - gan portālā «manabalss.lv», gan šodien pasākuma vietā Vērmanes dārzā.

Savukārt žurnālists Kārlis Streips, uzrunājot Eiropraida dalībniekus, uzsvēra, ka pasākuma rīkotājiem Garinai un Kasparam Zālītim pienāktos Nobela prēmija vai Ministru Kabineta balva.

Streips pauda lepnumu par šodien notikušo Eiropraidu, kā arī izteica gandarījumu, ka pasākuma laikā manīts ļoti maz protestētāju. Žurnālists arī izteica pateicību visiem, kas ieradās Eiropraidā, sevišķi 11 ārvalstu vēstniecībām.

Kā ziņots, šodien Eiropraida gājiena caur Rīgas ielām piedalījušies aptuveni 5000 cilvēku, atklāja pasākuma organizatori.

Gājiens noslēdzies bez būtiskiem starpgadījumiem un protestiem. Kopumā aizturēti trīs cilvēki, tai skaitā kāds vīrietis, kurš bija sagatavojis olas, lai ar tām mestu pa Eiropraida dalībniekiem, aģentūrai LETA pastāstīja Valsts policijas preses pārstāvis Toms Sadovskis.

Otrs cilvēks aizturēts par bīstamu darbību, kas klasificējama kā huligānisms. Aizturētais bija dedzinājis kāda uzliesmojoša šķidruma pudeli. Kā novēroja aģentūra LETA, ar šī šķīduma palīdzību mēģināts dedzināt varavīksnes karogu, kas ir lesbiešu, geju, biseksuāļu un transpersonu (LGBT) kustības simbols.

Tāpat policija aizturējusi biedrības «Antiglobālisti» vadītāju Andri Orolu. Sadovskis norādīja, ka Orols aizturēts par piketa noteikumu pārkāpumu.

Šogad Eiropraida organizēšana uzticēta Rīgai pēc «Mozaīkas» izteiktā piedāvājuma, kas balstījās solidaritātē ar LGBT kopienu postpadomju valstīs, un runas brīvības un pulcēšanās brīvības stiprināšanas nozīmi Austrumeiropā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu