Viņķele: Cerams, nākamais praids būs par prieku nevis tiesību prasīšanu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Cerams, nākamais praids būs par prieku nevis tiesību prasīšanu, šodien uzrunājot Eiropraida dalībniekus sacīja Saeimas deputāte Ilze Viņķele (V). Viņa pauda prieku, ka Eiropraidā piedalījies kupls skaits cilvēku, kas cīnās par visu cilvēku tiesībām.

Viņķele arī skāra homoseksualitātes jautājumus, norādot, ka būt homoseksuālam cilvēkam nav izvēle, bet gan tā ir cilvēka daba, ar kādu viņš piedzimis.

«Nav nekāda pamatojuma tam, lai homoseksuāliem cilvēkiem liegtu tādas pašas tiesības, kādas ir pārējai sabiedrībai. Ceru, ka nākamais praids vairs nebūs par tiesību prasīšanu, jo situācija jau būs atrisināta. Ceru, ka nākamais praids būs par prieku,» uzsvēra deputāte.

Kā ziņots, šodien Eiropraida gājiena caur Rīgas ielām piedalījušies aptuveni 5000 cilvēku, atklāja pasākuma organizatori.

Gājiens noslēdzies bez būtiskiem starpgadījumiem un protestiem. Kopumā aizturēti trīs cilvēki, tai skaitā kāds vīrietis, kurš bija sagatavojis olas, lai ar tām mestu pa Eiropraida dalībniekiem, aģentūrai LETA pastāstīja Valsts policijas preses pārstāvis Toms Sadovskis.

Otrs cilvēks aizturēts par bīstamu darbību, kas klasificējama kā huligānisms. Aizturētais bija dedzinājis kāda uzliesmojoša šķidruma pudeli. Kā novēroja aģentūra LETA, ar šī šķīduma palīdzību mēģināts dedzināt varavīksnes karogu, kas ir lesbiešu, geju, biseksuāļu un transpersonu (LGBT) kustības simbols.

Tāpat policija aizturējusi biedrības «Antiglobālisti» vadītāju Andri Orolu. Sadovskis norādīja, ka Orols aizturēts par piketa noteikumu pārkāpumu.

Šogad Eiropraida organizēšana uzticēta Rīgai pēc «Mozaīkas» izteiktā piedāvājuma, kas balstījās solidaritātē ar LGBT kopienu postpadomju valstīs, un runas brīvības un pulcēšanās brīvības stiprināšanas nozīmi Austrumeiropā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu