Amerikāņu šovmens uzjautrinās par Google auto (3)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš no YouTube video

Maija beigās tehnoloģiju gigants Google tīmeklī publiskoja video, kurā pavisam īsi un konspektīvi parāda un apraksta savu autonomo auto.

Google automobilim vēl nav nosaukuma, un to vislabāk raksturo tā izskats - elektriskais spēkrats ir gandrīz apaļš, tā salonā ir tikai divas sēdvietas, nav stūres un pedāļu, un visi manevri tiek veikti automātiski.

Pagaidām šis ir tikai prototips, taču nav šaubu, ka, tehnoloģijām attīstoties tālāk, pilnveidojot elektroniku un sensoru sistēmu, reiz pienāks diena, kad šādi transporta līdzekļi būs pasaules lielpilsētu neatņemama sastāvdaļa. Google sava pašgājēja auto projekta jaunāko stadiju prezentēja ar speciālu video savā YouTube kanālā, kur tas noskatīts jau vairāk nekā 6,7 miljonus reižu.

Video filmiņā dažāda vecuma amerikāņi apraksta savus pirmos iespaidus pēc izbrauciena ar Google elektromobili, saka, ka jūtas droši, uzticas jaunajām tehnoloģijām un labprāt lietotu auto ar autopilotu arī ikdienā. Amerikāņu televīzijas zvaigzne Konans O'Braiens tikmēr ir mazliet citās domās un ar sev raksturīgo izpratni par labu humoru piedāvā Google filmiņas versiju, kuras vēstījums ir vairāk nekā skaidrs - vēl nepieciešams ilgs laiks, iekams autopilota tehnoloģijas var laist satiksmē.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu