Valdība lemj nenodot privatizācijai īpašumu Jūrmalā, par kuru savulaik interesējies deputāts Zaķis

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Valdība šodien nolēma nenodot privatizācijai īpašumu Jūras ielā 49, Jūrmalā, par kuru savulaik interesējies Saeimas deputāts Dzintars Zaķis (V).

2012.gadā portāls «Pietiek.com» ziņoja, ka Ekonomikas ministrijas Juridiskā departamenta direktores vietnieks Kaspars Lore ar pavadvārdiem - «kā telefoniski vienojāmies, pārsūtu VAS «Privatizācijas aģentūra» informācijas lapu par nekustamo īpašumu Jūras ielā 49 un Vikingu ielā 3, Jūrmalā» - nosūtījis uz Zaķa elektroniskā pasta adresi apjomīgu informāciju par šiem diviem īpašumiem. Šo informāciju, kurā sniegti detalizēti dati par abiem īpašumiem, to statusu un stāvokli, Zaķis pārsūtījis būvuzņēmuma «A.C.B.» saimniekam Valdim Lejniekam.

Minētais nekustamais īpašums tika nodots privatizācijai saskaņā ar Ministru kabineta 2006.gada 29.maija rīkojumu. Nekustamais īpašums sastāv no zemesgabala 7291 kvadrātmetra platībā un trīs ēkām.

Starp VAS «Valsts nekustamā īpašuma aģentūra» un SIA «G. un I. nekustamie īpašumi» 2002.gada 7.jūnijā tika noslēgts līgums par minētā īpašuma nomu līdz 2012.gada 30.jūnijam. Nomas līgumā tika noteikts, ka valsts īpašuma objekts tiks izmantots rehabilitācijas vajadzībām un pēc saskaņošanas noteiktā kārtībā tiks veikta valsts īpašuma objekta ēku rekonstrukcija.

«Valsts nekustamie īpašumi» 2005.gada 15.februārī noslēdza vienošanos pie nomas līguma, ar kuru nomas līguma termiņš noteikts līdz 2022.gada 30.jūnijam. 2011.gada 26.oktobrī «G. un I. nekustamie īpašumi» reorganizācijas rezultātā tika pievienota SIA «Mono», ar kuru Privatizācijas aģentūra noslēdza nomas līguma pārjaunojuma līgumu, ar kuru «Mono» pārņēma visas «G. un I. nekustamie īpašumi» nomas līgumā noteiktās tiesības, pienākumus un saistības. Saskaņā ar Jūrmalas pilsētas zemesgrāmatu nomas tiesības uz valsts īpašuma objektu līdz 2022.gada 30.jūnijam nostiprinātas uz «Mono». Nomas līgumu nebija plānots izbeigt pirms termiņa beigām.

Tajā pašā laikā, sagatavojot īpašumu privatizācijai, tika konstatēts, ka īpašums atrodas Baltijas jūras un Rīgas jūras līča piekrastes krasta kāpu aizsargjoslas teritorijā un tā sastāvā ir valsts mežs.

Ņemot vērā to, ka saskaņā ar Aizsargjoslu likumu aizliegts atsavināt valsts īpašumā esošu zemi Baltijas jūras un Rīgas jūras līča piekrastes krasta kāpu aizsargjoslā un saskaņā ar Meža likumu nav privatizējama valsts meža zeme, atbilstoši Administratīvā procesa likumam nebija nepieciešams noskaidrot valsts īpašuma objekta nomnieka «Mono» viedokli.

Šodien valdība vienojās neļaut nodot īpašumu privatizācijai, jo Aizsargjoslu likumā un Meža likumā ir noteikts aizliegums atsavināt valsts īpašumā esošo zemi Rīgas jūras līča piekrastes 300 metru aizsargjoslas teritorijā un valsts meža zemi.

Tāpat Ministru kabinets šodien nolēma Privatizācijas aģentūrai nodot valsts īpašuma objektu Finanšu ministrijas valdījumā, sagatavojot attiecīgu pieņemšanas un nodošanas aktu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu