Japānā 7000 iedzīvotāju pieprasa kompensācijas saistībā ar Fukusimas kodolkatastrofu

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Aptuveni 7000 Fukusimas tuvumā dzīvojošu japāņu pirmdien pieprasījuši energokompānijai TEPCO 1,85 miljardu jenu (aptuveni 13 miljonu eiro) kompensāciju, pirmdien vēsta mediji.

Cerībā panākt ārpustiesas vienošanos kompensāciju pieprasījuši 7128 japāņi no Točigi prefektūras, lai gan 2011.gadā kodolkatastrofas brīdī viņi nedzīvoja Fukusimas prefektūrā.

Šā gada 11.martā apritēja četri gadi, kopš Japānu satricināja spēcīga zemestrīce, kurai sekoja katastrofāls cunami.

Fukusimas atomelektrostacijā pēc zemestrīces pilnībā sabojājās dzesēšanas sistēmas, kā dēļ notika kodolreaktoru serdeņu kušana un radioaktīvo materiālu noplūšana vidē, izraisot pasaulē nopietnāko kodolkatastrofu kopš Černobiļas atomelektrostacijas sprādziena 1986.gadā.

Točigi prefektūra atrodas aptuveni 100 kilometrus uz dienvidrietumiem no Fukusimas atomelektrostacijas.

Prefektūras iedzīvotāju iesniegtā prasība ir pirmā kolektīvā prasība no to iedzīvotāju puses, kam TEPCO nav izmaksājis kompensācijas.

«Mēs vēlamies, lai TEPCO uztver nopietni faktu, ka vairāk nekā 7000 cilvēku ir pacēluši savu balsi,» paziņoja viņu advokāts.

Točigi prefektūras iedzīvotāji katrs pieprasa 120 000 jenu līdz 720 000 jenu (865 eiro līdz 5188 eiro) lielu kompensāciju, kas aptuveni atbilst summām, kuras tika piešķirtas cilvēkiem, kas brīvprātīgi evakuējās no Fukusimas.

Točigi iedzīvotāji pieprasa arī atvainošanos par notikušo avāriju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu