FEMEN ceļ skandālu par viņu konta dzēšanu «Facebook» (3)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sociālā tīkla «Facebook» administrācija ir bez brīdinājuma dzēsusi feministu organizācijas «FEMEN International» kontu, kuram bija vairāk nekā 80 tūkstoši piekritēju, otrdien paziņoja organizācijas pārstāve Аnna Gucola.

«Šis ir jau otrais sieviešu kustības diskriminācijas fakts no [«Facebook» dibinātāja Marka] Cukerberga aizbilstamo puses. Pirms gada «Facebook» iznīcināja FEMEN fanu lapu, kurā bija 170 tūkstoši dalībnieku. Pirmajā reizē «Facebook» apsūdzēja FEMEN «pornogrāfijas izplatīšanā», bet šoreiz konta dzēšanas iemesli vispār netika paskaidroti,» teikts organizācijas paziņojumā.

FEMEN saista «Facebook» darbības ar kampaņu pret sieviešu krūšu cenzūru interneta resursos «Facebook» un «Instagram». «Sieviešu kailums vienmēr bijis brīvības simbols, un uzbrukums tam ir līdzvērtīgs uzbrukumam cilvēku brīvībai un tiesībām,» apgalvoja «FEMEN International».

FEMEN pauda sašutumu par «Facebook» «represīvām darbībām» pret sieviešu kailumu un pret sieviešu tiesībām uz politisku un sociālu izpaušanos.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu