11 idejas, kā pavadīt Bērnu dienas svētkus (5)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.facebook.com/Kalnciemaiela

Piedāvājam bērnu aizsardzības dienas pasākumu ceļvedi, kurā apkopoti notikumi un pasākumi, ko apmeklēt kopā ar ģimeni. Izmanto iespēju dienu pavadīt kopā ar bērniem, jo mēs tiem veltām tik maz laika...

 
Foto: AFP/LETA

Vērmanes dārzā «Bērnu Eiropas karnevāls»

Svētdien, 1.jūnijā, Rīgā, Vērmanes dārzā notiks «Bērnu Eiropas karnevāls» - izklaidējošs un izglītojošs Eiropas kultūras galvaspilsētas pasākums ģimenēm ar bērniem. Tas atraktīvā veidā iepazīstinās ar Eiropas valstīm un to literatūru.

Karnevāla ietvaros piedāvās iespēju aktīvi pavadīt laiku lielajā piepūšamo atrakciju parkā, kas darbosies no plkst. 12.00 līdz 18.00. Tajā bērni bez maksas varēs gan izlēkāties pēc sirds patikas, gan vienlaikus iepazīties ar Eiropas stāstu un pasaku varoņiem.

Piepūšamo atrakciju parkā sev piemērotas izklaides iespējas atradīs visu vecumu bērni - gan izbraucot ar Pepijas Garzeķes kuģi, gan vizinoties uz Mazās Nāriņas viļņa, gan mēģinot iekļūt pilī kopā ar Runci Zābakos, gan izlēkājoties pa trollīšu Muminu meža taku u.c.

Pēc kārtīgas izlēkāšanās mazie apmeklētāji varēs darboties origami darbnīcā, kā arī izbaudīt citas daudzveidīgās karnevāla sniegtās aktivitāšu iespējas.

Ģimenes ar bērniem tiek aicinātas svētdien doties uz Vērmanes dārzu, kas uz vienu dienu pārvērtīsies par Eiropas bērnu literatūras karnevālu, kurā lieli un mazi varēs iepazīties un sadraudzēties ar grāmatu varoņiem. Kopā ar jau labi zināmiem un arī jauniem tēliem ikviens varēs piedalīties atrakcijās un darbnīcās - gatavot rotaļlietas, taisīt propellerus, piedalīties stafetēs, iemācīties Pūksprunguļu spēli, pīt Pepijas bizes, veidot Pinokio degunus u.c. Ar bērniem visas dienas garumā spēlēsies un no vienas grāmatas uz citām ceļos Karlsons, Pepija, Ronja, divas Lotiņas, Pinokio un citi grāmatu varoņi, kā arī nodibinājuma «Rīga 2014» aģenti. Uz vietas ikviens varēs izgatavot sev masku, pārtopot par sev tīkamu grāmatas varoni, lai kopā ar pārējiem stāstu un pasaku tēliem plkst. 15.00 piedalītos lielajā «Bērnu Eiropas karnevāla» masku gājienā cauri parkam.

Vērmanes dārzā darbosies lasītava, kurā stāstus un pasakas bērniem lasīs Latvijā pazīstami cilvēki, mazo aktieru studija, grāmatu maiņas punkts u.c.

Pasākumu vadīs Alise Brīnumzemē jeb Ketija Šēnberga kopā ar Rīgas bebru.

 

Dabas muzejā izglītojamies par bīstamo dabā

Sestdien, 31.maijā, no plkst. 11.00 līdz 16.00 Dabas muzejā notiks pēdējā šīs sezonas ģimenes diena, kurā apmeklētājus aicināsim uzzināt, kā vasarā atpazīt dažādus augus, kukaiņus un rāpuļus, kas cilvēka veselībai var nodarīt kaitējumu.

Brīvajā laikā vasarā bieži dodamies dabā, kur novērojam dažādus augus, kukaiņus, varam sastapties ar čūskām un citiem dzīvniekiem. Lai dabu varētu izbaudīt, no tās nebīties un nezināšanas dēļ nenodarītu kaitējumu sev vai dzīvniekiem, mums tie jāpazīst, jāmācās tos atšķirt pēc noteiktām pazīmēm un pats galvenais - jāprot atbilstoši uzvesties.

Sezonas pēdējā ģimenes dienā Dabas muzejā kopīgi iepazīsim Latvijas savvaļas augu un dzīvnieku sugas. Īpaši sagatavotos izziņas punktos apmeklētāji varēs uzzināt vairāk par vilku, lūsi, mežacūku un alni, un kā pareizi rīkoties, ja gadās sastapties ar šiem zīdītājiem un to mazuļiem. Rāpuļu izziņas darbnīcā aicināsim iepazīt Latvijas vienīgo indīgo čūsku un pazīmes, pēc kādām to atšķirt no citām čūskām, bet kukaiņu pazinējs pastāstīs par bitēm, lapsenēm, kamenēm un briežutīm. Izrādās, ka nereti bīstamāki par dzīvniekiem ir augi, tāpēc ļoti svarīgi ir tos pazīt un nesajaukt ar nekaitīgajiem līdziniekiem. Ģimenes dienā varēs uzzināt vairāk par augiem ar kārdinošajām, bet, iespējams, indīgām sarkanajām ogām, velnarutkiem, čūskogām un latvāņiem. Pasākuma noslēgumā katrs dalībnieks saņems Dabas muzeja «Dabziņa» sertifikātu.

Ģimenes diena notiks sestdien, 31.maijā, no plkst. 11.00 līdz 16.00. Regulārajiem apmeklētājiem atgādinām, ka līdzi ņemamas ģimenes dienas pasītes. Dalība pasākumā ar muzeja ieejas biļetēm.

 
Foto: www.facebook.com/Kalnciemaiela

Bērnu svētki Kalnciema kvartālā

31.maijā interneta žurnāls «Satori.lv» sadarbībā ar bērnu grāmatu apgādu «Liels un mazs» aicina bērnus, viņu vecākus un draugus uz Kalnciema kvartālu, kur notiks dažādas radošas aktivitātes par godu Starptautiskajai bērnuaizsardzības dienai.

Ikviens interesents ar un bez bērniem 31.maijā ir aicināts apmeklēt Kalnciema kvartālu, lai kopā ar interneta žurnālu «Satori.lv» un bērnu grāmatu apgādu «Liels un mazs» svinētu Bērnu svētkus. Dienas gaitā būs iespējams apmeklēt jau iemīļoto instalāciju «Audiodušas», iegūt jaunāko «Satori.lv» bezmaksas izdevumu «Nepareizie stāsti», vērot video sarunas ar bērniem par dzīvi, kā arī gaidāmas dažādas radošas aktivitātes lieliem un maziem.

Plkst. 11:00 Kalnciema kvartāla Bedrē tiks atklāta «Satori.lv» Dzejas meistarklase bērniem, kurā bērni kopā ar pasniedzējām Lauru Elceri un Zani Brūveri mācīsies rakstīt paši savus dzejoļus. Savukārt plkst. 11:30 sāks darboties «Liels un mazs» organizētā «Bikibuku» meistarklase ar mākslinieci un Ūnu Laukmani, kurā bērniem būs iespēja izveidot dzejas bilžu grāmatiņu no tikko radītajiem dzejoļiem. Tie bērni, kuri nevēlēsies piedalīties «Bikibuku» meistarklasē, varēs palūgt savu dzejoli glīti uzrakstīt kaligrāfistei Kaivai Narbutei un ņemt to līdzi uz mājām kā piemiņu no šā pasākuma.

Plkst 12:00 norisināsies mākslinieka Karla Knēta un rakstnieka Karla Noraka grāmatas «Ai, briesmoni, neapēd mani!» atvēršanas svētki. Tā stāsta par kārumiem, maziem kārumniekiem un stingrām mammām, kas pieskata, lai bērni nenašķotos starp ēdienreizēm.

Laikā no plkst. 14:00 līdz 16:00 ikviens drosminieks tiek gaidīts nolasīt visiem priekšā fragmentu no savas mīļākās bērnības grāmatas. Priekšā lasīšanai vēlams pieteikties pirms pasākuma, rakstot e-pastu uz adresi satori@satori.lv

Paralēli radošajām aktivitātēm strādās Kalnciema kvartāla organizētais Bērnu svētku tirdziņš, kurā piedalīsies arī grāmatu apgāds «Liels un mazs», aicinot iegādāties izdevniecības radītās grāmatas bērniem. Šajā stendā varēs iegūt arī interneta žurnāla «Satori.lv» īpašos draugu T-kreklus maziem un lieliem.

Visas dienas gaitā ikvienam būs iespēja izmēģināt arī jau iemīļoto instalāciju «Audiodušas», kur šoreiz varēs noklausīties «Satori.lv» un «Liels un mazs» sarūpētos prozas un dzejas darbus bērniem.

Kalnciema kvartāla Brūnajā mājā visu dienu varēs vērot «Satori.lv» sadaļai «Ar bērniem» veidotās video intervijas un Jāņa Baltvilka balvas organizēto bērnu literatūras lasījumu video ierakstus.

Dažādās vietās visā Kalnciema kvartāla teritorijā būs izvietoti interneta žurnāla «Satori.lv» izdevuma «Nepareizie stāsti» bezmaksas eksemplāri, kurus brīvajos brīžos varēs izkrāsot.

Uz lielās skatuves norisināsies arī Kalnciema kvartāla veidotā īpašā kultūras programma bērniem.

 

Leļļu izrādes Porcelānijā Konventa sētā

Svētdien, 1.jūnijā, plkst. 14.00, 15.00 un 16.00 Konventa sētā pie Rīgas Porcelāna muzeja notiks LEĻĻU IZRĀDES PORCELĀNIJĀ.

Līdzīgs pasākums notika arī pagājušajā gadā, bet šoreiz tiks piedāvāta jauna programma, ko veidojis režisors Varis Klausītājs. Spraigo un izteiksmīgo stāstu par dažādām profesijām atainos pieredzējušie un atraktīvie aktieri Dana Lāce un Miķelis Žideļūns. Visus izrādes galvenos varoņus - lelles - veidojusi māksliniece Elita Šmēdiņa.

Režisors un aktieris Varis Klausītājs ir vairāku izrāžu autors, darbojies Karaliskajā improvizācijas teātrī, kā arī ir «Zīmējumu teātra» vadītājs.

Dana Lāce un Miķelis Žideļūns darbojas kā profesionāli aktieri Latvijas leļļu teātrī, kā arī citos projektos.

Elita Šmēdiņa ir profesionāla keramiķe un tērpu māksliniece ar ilggadēju pieredzi porcelāna un keramikas leļļu radīšanā.

Leļļu izrādes bērniem Rīgas Porcelāna muzejā notiek divas reizes gadā - Ziemassvētkos un Starptautiskajā bērnu aizsardzības dienā.

Dalība pasākumā bez maksas

 
Foto: AFP/LETA

Centrāltirgū: darbnīcas, koncerts, veselīgi našķi!

31.maijā no plkst. 11.00 līdz 14.00 Centrāltirgū notiks Starptautiskajai Bērnu aizsardzības dienai veltīts pasākums, kura laikā atraktīvā un sirsnīgā dziedātāja Roberto Meloni vadībā notiks labdarības koncerts, kā arī darbosies radošās darbnīcas, veselīgo našķu meistarklase, radošo darbu izstāde, būs iespēja iegādāties izstādes «Tirgus portreti» mākslas darbus.

Nēģu laukumā no plkst. 11.00 līdz 14.00 Roberto Meloni vadībā notiks labdarības koncerts, kurā uzstāsies vokālās studijas «Tev un man», deju grupas «Lēra», bērnu vokālā ansambļa «Poppy», vokālās studijas «Rasa» un bērnu vokālā ansambļa «Momo» jaunie talanti.

Pasākumu laikā ikviens varēs iesaistīties radošajās darbnīcās, uz īpašo Labdarības telti atnest rotaļlietas un kancelejas preces, kas noderētu daudzbērnu ģimenēm, kā arī ziedot, lai atbalstītu labdarības akciju «Pārtikas grozi Rīgas daudzbērnu ģimenēm».

Rīgas daudzbērnu ģimenes pārtikas grozu saņemšanai varēja pieteikties, iesūtot pieteikuma vēstuli, kurā pastāsta par tiem gardumiem un ēdieniem, kas katram no bērniem garšo vislabāk, kā arī savas ģimenes sapņu ēdiena recepti.

Pasākuma laikā būs iespēja apskatīt bērnu radošo darbu izstādi «Manas ģimenes lieliskā recepte», atdot savu skatītāju simpātijas balsi par darbiņu, kas patīk vislabāk, kā arī sakņu paviljonā iegādāties izstādes «Tirgus portreti» mākslas darbus, 50% no mākslas darba vērtības ziedojot labdarības akcijai «Pārtikas grozi Rīgas daudzbērnu ģimenēm».

Savukārt sakņu paviljonā no plkst. 11.00 līdz 14.00 raidījuma «Garšīgi dzīvojam» virtuvē Avalon Hotel šefpavāre Dace Gribuste iepazīstinās ar padomiem, kā pagatavot stilīgas sviestmaizes un veselīgus našķus.

 

Mežaparkā notiks pasākums bērniem «Mazais stiprinieks»

Starptautiskajā bērnu aizsardzības dienā, 1.jūnijā, Mežaparka Zaļajā teātrī notiks pasākums ģimenēm ar bērniem - «Mazā stiprinieka piedzīvojumi multfilmu pasaulē», kurš jau kļuvis par neatņemamu notikumu Rīgas bērniem un viņu vecākiem.

Pasākuma iecere ir dot iespēju gan vecākiem, gan bērniem vecumā no trim līdz 12 gadiem kvalitatīvi pavadīt brīvo laiku kopā un atpūsties, piedaloties dažādās sportiskās aktivitātēs un atrakcijās visai ģimenei.

Šogad pasākumā tiks izmantoti mūsdienu populārāko multfilmu vadmotīvi. Visas aktivitātes būs veidotas tā, lai bērni kaut ko jaunu apgūtu, papildinātu savas zināšanas un prasmes. Būs interesantas satikšanās, patiešām radoši uzdevumi un patīkama atmosfēra, kurā ikviens varēs justies brīvi un nepiespiesti.

Svētku sajūtas Mežaparka Zaļajā teātrī radīs īpaši pasākumam sastādīta kultūras programma. Visu pasākuma laiku uz skatuves uzstāsies dažādi bērnu kolektīvi. Šogad pasākuma apmeklētājus priecēs bērnu vokālā grupa «Svilpastes» un «JVClub» hiphopa dejotāji, cirka studija «Jaunība», stepa deju grupa «Top Tap Company». Uzstāsies arī dziedātājs Ralfs Plešs, dejotāja Anete Raiskuma un televīzijas šova «Okartes skatuve» dalībniece Madara Grēgere.

Tāpat ikviens varēs piedalīties vairākās radošajās darbnīcās un sadarbības partneru organizētajās aktivitātēs.

«Mazais stiprinieks» Mežaparkā norisināsies no plkst. 11 līdz 17, un dalība tajā būs bez maksas.

 

Liepājā notiks mazuļu rāpošanas sacensības un ratu parāde

Starptautiskajā Bērnu aizsardzības dienā, 1.jūnijā, Liepājā norisināsies mazuļu rāpošanas sacensības un Lielā ratu parāde. Plkst. 10 Liepājas Latviešu biedrības nama Lielajā zālē ģimenes svētku «Lielmutis Fricis un Lielmute Marta» laikā norisināsies mazuļu rāpošanas sacensības «Brašais rāpotājs», bet plkst. 12 Rožu laukumā sāksies Lielā ratu parāde, kas noslēgsies Jūrmalas parkā.

«Brašais rāpotājs» būs atraktīvas sacensības pašiem mazākajiem, kuri jau rāpo, bet vēl nestaigā. Ģimeņu centrs «Liepa» aicina pieteikties sacensībām līdz 28.maijam. Mazuļiem rāpojot būs jāpieveic 10 metru distance. Kā pamudināt mazuli kustēties vajadzīgajā virzienā un sasniegt finiša līniju, tas jau ir vecāku un līdzjutēju ziņā, piebilda Auza.

Lielā ratu parāde virzīsies pa pilsētas ielām līdz Jūrmalas parkam. Reģistrēšanās parādei sāksies plkst. 11.30. Pasākuma rīkotāji aicina dalībniekus padomāt par izpušķotiem ratiem un interesantiem tērpiem.

 

«ZZ čempionāts», pasaulē lielākais selfijs, «AHHAA» atrakcijas

Sestdien, 31. maijā, Rīgā notiks skolēnu prāta un sporta spēļu «ZZ čempionāts» lielākais fināls astoņu gadu vēsturē – tajā piedalīsies gandrīz 6000 skolēnu no visas Latvijas. Sacensību laikā visas dienas garumā pie halles «Arēna Rīga» ikvienam būs pieejama plaša bezmaksas izklaides pasākumu programma – sportiskas aktivitātes ģimenēm, radošās darbnīcas, populāru mūziķu uzstāšanās.

Finālsacensības plkst. 10:30 atklās Ministru prezidente Laimdota Straujuma, un atklāšanas laikā notiks pasaulē lielākā «selfija» jeb pašbildes uzņemšana. «ZZ čempionāta» finālā klašu komandas atraktīvās sporta un prāta sacensībās cīnīsies par radošākās, vienotākās un sportiskākās klases titulu un vērtīgām balvām.

Plaša izklaides pasākumu programma ģimenēm

Sestdien jau no plkst.10:30 pie halles «Arēna Rīga» ikviens ir aicināts iesaistīties dažādos izklaidējošos un aktīvos pasākumos. No plkst.12:25 uz lielās skatuves apmeklētājus ar muzikāliem priekšnesumiem priecēs Miks Dukurs, Agnese Rakovska, grupas «PeR», «Musiqq» un «Carnival Youth», kā arī Andžeja Grauda Bungu skola un DJ Rudd.

Visas dienas garumā «ZZ čempionāta» apmeklētājiem būs iespēja iepazīties ar zinātnes centra «AHHAA» atrakcijām, piedalīties darbnīcās – «Reaktīvā laiva» un «CSI: Operācija – acs» un «CSI: DNA laboratorija». Tāpat zinātnes centrs uzstāsies ar trīs šovu programmām uz lielās skatuves – «Fizika mums apkārt», «Brīnumainais ūdens» un «Burvīgais gaiss».

«ZZ čempionāta» pasākumā būs sastopami vienīgie Latvijas un Baltijas valstu ekstrēmo sporta veidu atlēti, kas ir kļuvuši par atzītiem profesionāļiem savos sporta veidos pasaulē – 2013. gada Eiropas labākais skeitbordists Madars Apse un viens no pasaules labākajiem inline meistariem Nils Jansons. No plkst. 13:05 pie ZZ busiņa būs satiekami arī «VEF Rīga» basketbolisti, visu dienu «Arēnas Rīga» vestibilā darbosies galda hokeja zona, kurā galda hokeja prasmes demonstrēs pasaules čempions galda hokejā Atis Sīlis un pasaules vicečempions galda hokejā Edgars Caics. Plkst. 17:50 «ZZ Lounge» foto studijā būs sastopama arī Latvijas sieviešu basketbola izlase.

Iedvesmojošus un uzmundrinošus sveicienus skolēniem ir sagādājuši panākumiem bagāti sportisti – ūdens motosportiste Nellija Šlēgelmilha, autosportists Haralds Šlēgelmilhs, orientierists Edgars Bertuks, hokejists Kaspars Daugaviņš un pludmales volejbolists Toms Šmēdiņš.

Ikvienam būs iespēja izmēģināt roku arī galda tenisā, frīsbijā un pārbaudīt savas spējas staigāt pa virvi. Latvijas Florbola federācija piedāvās ikvienam izmēģināt florbola spēli, kā arī novērtēt savu spēku ar īpašu sensoru, kas fiksēs sistās bumbiņas ātrumu.

Apmeklētāji visu dienu varēs radoši izpausties visdažādākajos veidos – grafiti, origami, dažāda veida gleznošana, maskas, hēlija baloni u.c. Tāpat arī «Arēnā Rīga» vestibilā būs vērojamas Eiropas labāko robotu cīņas un paraugdemonstrējumi.

Sacensību atklāšanas tiešraide plkst.10:45 būs vērojama TV kanālā TV6, pēcpusdienā «ZZ čempionāta» grandiozā fināla norisēm varēs sekot līdzi kanālā LNT no plkst.15:15 līdz 16:00, savukārt pieci.lv raidīs pasākuma aktualitātes radio tiešraidē visas dienas garumā. Plašāka informācija par pasākuma programmu www.zzcempionats.lv.

«ZZ čempionāta» sacensību pirmās vietas ieguvēji katrā klašu grupā saņems aizraujošu lidojumu ar privāto lidmašīnu uz Berlīni no saldējums «Premia». Otrās vietas ieguvēji balvās saņems jaunākos «Huawei» viedtelefonus «Ascend G6 LTE» visai klasei, bet trešo vietu ieguvēji dosies ekskursijā uz zinātnisko centru «AHHAA» Igaunijā.

 
Foto: flickr.com/LadyDragonflyCC

Kultūras pils «Ziemeļblāzma» parkā: kino, dzejoļi, zirgu pajūgs

Svētdien, 1. jūnijā, ikviens interesents aicināts apmeklēt Starptautiskajai bērnu aizsardzības dienai veltītus pasākumus, kas notiks Kultūras pils «Ziemeļblāzma» parkā, Dzegužkalnā, Rīgas Jūgendstila muzejā un pie Rīgas Porcelāna muzeja.

Pasākums KINO, KINO, KINO… no plkst. 11.00 norisināsies Kultūras pils «Ziemeļblāzma» parkā (Ziemeļblāzmas ielā 36). Tradicionālie bērnu svētki notiks jau 106. reizi, un to moto šoreiz ir kino, jo svētku laikā tiks uzņemtas divas filmas.

Pasākuma laikā vēsturiski tiks iemūžināti un filmai pievienoti arī fragmenti no šā gada svētkiem. Pasākuma dalībniekiem būs iespēja pašiem gan izzināt, gan piedalīties filmēšanas procesā, jo divos paviljonos profesionālu režisoru vadībā tiks veidoti bērnu dzejoļu ekranizējumi. Ikviens varēs kļūt par aktieri, režisoru, operatoru, asistentu, tā pieliekot savu roku filmiņu tapšanā. Kopumā tiks ekranizēti vairāki latviešu bērnu autoru dzejoļi, kurus galarezultātā samontēs vienā filmā.

Šo svētku vadmotīvs palicis nemainīgs no pašiem pirmajiem svētkiem – nevis vērot, bet piedalīties. Vairāk nekā simts gadu laikā mainījušās daudzas bērnu svētku tradīcijas, bet viena palikusi nemainīga un vienmēr bijusi īpaši iecienīta, braukšana ar zirgu pajūgu, – to varēs izbaudīt arī šoreiz.

Visus klātesošos koncertā priecēs Augusta Dombrovska mūzikas skolas audzēkņi, kultūras pils ZIEMEĻBLĀZMA mākslinieciskie kolektīvi, bet pasākuma noslēgumā būs Andra Ērgļa un bērnu vokālā ansambļa «MOMO» koncerts.

Ieeja pasākumā bez maksas

 
Foto: flickr.com/Pawel Loj

Brīvdabas pasākums «Saules bērni» Dzegužkalnā

Brīvdabas pasākums «Saules bērni» Dzegužkalnā nu jau ir kļuvis par tradīciju vairāku gadu garumā. Šogad tas tiks dažādots ar piedāvāto aktivitāšu spektru dažādu vecumu bērniem un pusaudžiem. No plkst. 12.00 ikviens aicināts kopā ar Saulstariņu un Saules Meitiņu iesaistīties radošās darbnīcās zīmējot, veidojot lupatu lelles, kā arī piedaloties fotodarbnīcā. Svētku koncertā plkst. 13.00, kuru vadīs Valmieras teātra aktrise Terēze Jozefa, kas iejutīsies Saules Zaķa tēlā, piedalīsies Rīgas Kultūras centra IĻĢUCIEMS bērnu un jauniešu kolektīvi, Rīgas 41. vidusskolas un Āgenskalna sākumskolas deju kolektīvi, Iļģuciema vidusskolas deju kolektīvi un vokālais ansamblis, Rīgas 15. pirmsskolas izglītības un Rīgas 215. pirmsskolas izglītības iestādes deju kolektīvi, Rīgas pirmsskolas izglītības iestāžu «Pasaciņa» un «Annele» deju kolektīvi, Rīgas Bērnu un jauniešu centra «Kurzeme» deju kolektīvs, Rīgas 45.vidusskolas vokālais ansamblis «Akords» un solisti, kā arī Rīgas Centra sākumskolas popgrupa «Mušas».

Ieeja pasākumā bez maksas.

 

Rīgas Jūgendstila muzejā bērnu rīts

Rīgas Jūgendstila muzejā (Alberta ielā 12) notiks vasarai un Starptautiskajai bērnu aizsardzības dienai veltīts BĒRNU RĪTS plkst. 12.00. Pasākuma vadītāja aktrise Dace Skadiņa, aicinot uz pasaku rītu, jautā mazajiem apmeklētājiem: «Kad sākas vasara? Ar ko? Kā? Uzzīmē to, kas tevī modina vasaru, bez kā rava vasara nav iedomājama! Zīmējumu paņem līdzi uz Rīgas Jūgendstila muzeju! Un arī par sargāšanu. Saulessargs, mežsargs, lietussargs, zemessargs – ko viņi sargā? Kas sargā bērnus?» Savukārt muzeja pastāvīgais iemītnieks runcis Alberts draiskosies kopā ar mazajiem apmeklētājiem un skaidros bērniem – kas slēpjas muzejā, kas sargā muzeju un kas tajā ir sargājams?

Ieejas maksa pasākumā EUR 1.50

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu