Rovans Atkinsons par prāvu summu pārdevis savu McLaren F1

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Britu aktiermākslas ģēnijs Rovans Atkinsons, ko daudzi drīzāk pazīst kā Misteru Bīnu, reālajā dzīvē ir kaislīgs autobraucējs. To viņš savulaik apliecināja, ne tikai viesojoties pie Džeremija Klārksona raidījumā Top Gear, kur uzstādīja absolūti ātrāko apļa laiku lidlaukā izveidotajā trasē, bet arī ar savu autoparku.

Viens no zināmākajiem Rovana Atkinsona autoparka eksemplāriem ir deviņdesmito gadu supermašīna McLaren F1. Tas ir auto, kas dažādās variācijās kopumā saražots tikai nedaudz vairāk kā simts eksemplāros un kolekcionāru vidū ir uzskatāms par īstu iekāres objektu.

Pieredzējis kolekcionārs šo auto visticamāk novietotu stikla krātiņā sterilos apstākļos, taču Atkinsons savu sarkanvīna krāsas F1, kurš atbilstošos apstākļos bez grūtībām spēj pietuvoties 400 km/h robežai, tikmēr izmantoja ikdienas vajadzībām, piemēram, bērnu vešanai uz skolu un braucieniem uz veikalu. Tā 17 gadu laikā ar auto kopumā nobraukti ap 66 tūkstošiem kilometru un piedzīvota vismaz viena salīdzinoši smaga avārija ar aizdegšanos, kuras seku likvidēšana ilgusi apmēram gadu un saimniekam izmaksājusi vairāk nekā miljonu eiro.

Remontam atvēlētā summa no malas izskatās milzīga, taču patiesībā tā uzskatāma par ļoti labu ieguldījumu, jo 60 gadus vecais aktieris nupat veiksmīgi

šķīries no uzticamā McLaren, par to pretī saņemot 8 miljonus sterliņu mārciņu

jeb aptuveni 11 miljonus eiro.

Misters Bīns
Misters Bīns Foto: Reuters/ScanPix

Nobeigumā var piezīmēt, ka

1998.gadā McLaren F1 uzstādīja sērijveida ielas auto ātruma rekordu 386 km/h.

Tikai septiņus gadus vēlāk, 2005.gadā, Koenigsegg CCR bija ātrāks, attīstot par pāris km/h lielāku ātrumu. Zviedru rekordam gan nebija lemts noturēties tik ilgi, jo drīz vien ieradās Bugatti Veyron un sasniedza 408 km/h. Patlaban pasaules ātruma rekords sērijveida ielas automobiļiem pieder Veyron Super Sports, un tas ir 431 km/h.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu