Pasaulē dārgākais policijas auto

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš

Ekskluzīvākais policijas autoparks šobrīd ir Dubaijā. Tajā ietilpst tādi autobūves šedevri kā Bugatti Veyron, Aston Martin One-77, Lamborghini Aventador, Bentley Continental GT, Ferrari FF, McLaren MP4-12C un citi spēkrati, ar kuriem pašvaldība vēlas radīt iespaidu par Dubaiju kā pārtikušu, ļoti drošu un tūristiem labvēlīgu pilsētu.

Lai arī patruļmašīnas «drēbēs» tērpts Rolls-Royce Phantom nav tipisks policistu pārvietošanās līdzeklis, Dubaijai kaimiņos esošās Abu Dabī likumsargi uz saviem kolēģiem varēja noraudzīties tikai ar skaudību. Tomēr tā bija tikai līdz šim, jo tagad Abu Dabī policijas autoparkā uz pārbaudes laiku ir ienācies dārgākais patruļauto pasaulē - pirmais superauto, kas radīts un ražots Vidējos Austrumos, - Lykan HyperSport.

Kompānija W Motors savu Lykan HyperSport pirmo reizi publikai parādīja 2013.gada Kataras automobiļu izstādē, savukārt Rietumu pasaulē šis auto labāk varētu būt pazīstams no epizodes filmā Fast & Furious 7, kurā galvenā varoņa lomas atveidotājs Vins Dīzels veic iespaidīgu lēcienu starp diviem debesskrāpjiem, atzīmē vācu AutoBild.

Reālais auto, ko W Motors paredzējusi uzbūvēt vien septiņos eksemplāros, ir apgādāts ar 3,7 litru sešu cilindru twin-turbo opozītmotoru ar 780 ZS un 960 Nm. No 0 līdz 100 km/h Lykan HyperSport paātrinās 2,8 sekundēs, 200 km/h sasniedz 9,4 sekundēs un maksimāli attīsta 385 km/h. Supermašīnas vidējais patēriņš pēc ražotāja datiem ir 13,5 litri, taču tam pat nav ne mazākās nozīmes, jo runa taču ir par dārgāko policijas auto valstī, kas pārtiek no naftas un tās produktiem.

Ne mazāk iespaidīgs par veiktspēju ir arī policijas Lykan aprīkojums. Šis auto esot apgādāts ar sistēmām, kas spēj nolasīt ne tikai automobiļu numura zīmes un noteikt to pārvietošanās ātrumu, bet arī atpazīt cilvēku sejas. Piedevām visi dati tiek saglabāti, lai arī pēcāk likumpārkāpējus varētu no kopējā pūļa atsijāt un saukt pie atbildības.

Pastāv gan iespēja, ka pat Abu Dabī mērogiem šis auto ir par dārgu. Ja standartā tas maksā ap 3 miljoniem eiro un pasaulē dārgāko auto topā ierindojas tikai aiz Lamborghini Veneno un Maybach Exelero, tad ar apdarē izmantotajiem 420 briljantiem Lykan HyperSport varētu būt vēl dārgāks un nekam vairāk kā ekskluzīvai izrādei pilsētas ielās piemērots.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu