15 iespējas, ko darīt svētdien - Krūts veselības dienā! (4)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Jau svētdien, 25.maijā, krūts veselības informatīvās kampaņas «Pārbaudi krūtis, lai dzīvotu!» ietvaros pie Brīvības pieminekļa notiks Krūts veselības diena, kas noslēgsies ar rozā lentītes draudzības gājienu «Ejam kopā, lai dzīvotu!» līdz Arēnai Rīga, kur varēs vērot īpašu labdarības basketbola spēli starp Latvijas un Grieķijas sieviešu basketbola izlasēm. Krūts veselības dienas mērķis ir pievērst sabiedrības uzmanību sieviešu veselībai un vēl vairāk sieviešu pasargāt no pārāk vēlu diagnosticēta krūts vēža. Iespējams, tieši šī diena kādai sievietei izglābs dzīvību!

Jau no plkst. 13:00 pie Brīvības pieminekļa notiks koncerts un informatīvi izklaidējošas aktivitātes. Interesanti būs ikvienam!

15 iespējas, ko darīt krūts veselības dienā:

  1. Koncerts pie Brīvības pieminekļa plkst. 13:00. Uzstājas mūziķi Intars Busulis, Samanta Tīna, Lady’s Sweet, Kārlis Kazāks, Kristapa Krievkalna mūziķu grupa, meiteņu saksofonu kvartets The Green land, Ginta Krievkalna, Ilona Pipare. Atraktīvu priekšnesumu sniegs deju grupa Padejosim?, Tango Studio un invalīdu apvienības līnijdeju kopa Aizvējš.

  2. Vēlmju koks. Kopā veidosim vēlmju koku – ikviens klātesošais varēs uzrakstīt savu kvēlāko vēlēšanos, lai tā piepildītos, un iekārt vēlmju kokā.

  3. Foto punkts. Izmantojot dažādus rozā aksesuārus, varēs fotografēties foto rāmī un veltīt bildi sev mīļai sievietei ar aicinājumu pārbaudīt savu krūts veselību.

  4. Rozā lentīte uz ķermeņa. Ikviens varēs izgreznot savu ķermeni ar rozā lentītes simbolu, veidotu kā bodyart.

  5. Geiša. Visi, kuri vēlēsies, varēs saģērbties kā geišas un nofotografēties. Ar Fazer atbalstu pasākuma apmeklētājiem būs šī iespēja - pamēģināt to, kā savā tērpā jūtas geiša, un cienāties ar Fazer šokolādes končām.

  6. Mobilā pasta stacija. Pasākuma laikā darbosies mobilā pasta stacija ar iespēju uzrakstīt un bez maksas nosūtīt pastkarti sev svarīgai sievietei. Šo aktivitāti atbalsta Latvijas Pasts.

  7. Zīmēšana bērniem. Bērni varēs radoši darboties īpaši viņiem izveidotā stūrītī.

  8. Mobilais mamogrāfs. Plkst. 12:00 – 16:00 pie Brīvības pieminekļa būs mobilais mamogrāfs, kur sievietes vecumā no 50 līdz 69 gadiem varēs pārbaudīt savu krūšu veselību. Līdzi jāņem Nacionālā veselības dienesta uzaicinājuma vēstule, tad šis izmeklējums ir bez maksas, vai arī ģimenes ārsta norīkojums, maksājot pacienta iemaksu 2,85 eiro. Mamogrāfija ir rentgenoloģisks izmeklējums, kā veikšanai nepieciešams norīkojums, tālab procedūra tiks veikta tikai sievietēm ar ģimenes ārsta norīkojumu vai NDV aicinājuma vēstuli.

  9. Krūts vēža atbalsta pacientu biedrības «VITA» atbalsta punkts. Ikviens interesents Brīvības pieminekļa laukumā varēs saņemt konsultācijas par to, kā runāt ar sev tuvu sievieti par krūts veselības pārbaužu nepieciešamību. Bieži vien tieši tuvinieku spēkos ir iedrošināt sievieti nebaidīties un pārbaudīt savu veselību.

  10. Jogas nodarbība. Bastejkalnā notiks jogas studijas «Kundal» paraugdemonstrējumi. Tā ir iespēja sagādāt prieku savam ķermenim un garam.

  11. Izstāde «Sieviete. Krūtis. Veselība». Mākslas darbus līdz 5. jūnijam var apskatīt viesnīcas Roma 4. stāvā. Izstāde «Sieviete. Krūtis. Veselība» ietver 18 mākslas darbus, un tie ir 12 Latvijas mākslinieku veltījums sievietes skaistumam, spēkam un drosmei, un atspoguļo mākslinieku redzējumu par sievietes veselību.

  12. Dzīvās rozā lentītes bildēšanā pie Brīvības pieminekļa. Pirms gājiena, ap plkst. 15:20 pie Brīvības pieminekļa tiks veidota kopbilde, veidojot dzīvo rozā lentīti, kas tiks fotografēta no viesnīcas Roma augšstāva.

  13. Rozā lentītes draudzības gājiens «Ejam kopā, lai dzīvotu!». Plkst. 15:30 pūtēju orķestra pavadībā tiks sākts gājiens «Ejam kopā, lai dzīvotu!» no Brīvības pieminekļa uz Arēnu Rīga.

  14. Balvu izloze, reģistrējoties rozā lentītes draudzības gājienam. Jau no plkst. 13:00 ikviens tiek aicināts nākt uz reģistrācijas telti, lai piereģistrētos, saņemtu savu numuriņu, tādējādi piedaloties kampaņas «Pārbaudi krūtis, lai dzīvotu!» atbalstītāju balvu izlozē, kas notiks basketbola spēles starplaikā Arēnā Rīga. Balvas no viesnīcas Roma, Lauma Lingerie, tējnīcas Apsara, Fazer, Avon, apgāda Kontinents, daiļuma studijas Estra.

  15. Latvijas – Grieķijas sieviešu basketbola izlases spēle. Plkst. 17:00 Arēnā Rīga notiks īpaša labdarības basketbola spēle starp Latvijas un Grieķijas sieviešu basketbola izlasēm. Ieeja bez maksas.

25.maija krūts veselības dienas pasākumos aicināts piedalīties ikviens. Nāciet pa vienam, nāciet ar draugiem un ģimeni, nāciet ar savu darbabiedru komandu! Visas plānotās nodarbes ir bez maksas!

Plašāka informācija www.pārbaudikrūtis.lv

Informāciju sagatavoja «Divi gani – sabiedriskās attiecības»

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu