Jelgavnieki cenšas EP iebalsot gudrus un zinošus cilvēkus (4)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Daudzi pie iecirkņiem Jelgavā sastaptie vēlētāji atzina, ka devušies balsot Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās, lai iebalsotu, viņuprāt, gudrus cilvēkus, lai EP būtu mazāk populistu. Dažiem bija arī citi apsvērumi, aģentūra LETA uzzināja no sastaptiem balsotājiem.

Vairākums nobalsojušo atzina, ka devušies vēlēt, lai EP tiktu mazāk tādu, kas sola neticamas lietas, bet vairāk tādu, kas ir zinoši cilvēki.

Kāds gados jauns vīrietis atzina, ka vēlējis ar cerību, ka Eiropas Savienībā (ES) notiekošie procesi varbūt uzlabos apstākļus Latvijā, un izvēlējies balsot par tādiem, kas, viņaprāt, sekmēs Latvijai atbilstošāku un vēlamāku ES normatīvu radīšanu.

Kāda sirmgalve atzina, ka

balsojusi galvenokārt tāpēc, lai Latviju EP nepārstāvētu krievu ultranacionālisti.

Viņai līdzīgu uzskatu pauda vēl daži balsotāji.

Savukārt kāds krievu valodā runājošs kungs pauda, ka balsojis tieši par sekmīgāku krievu interešu pārstāvību EP. Tomēr vairākums krievu valodā runājošo atzina, ka viņiem nav skaidrības, kāda vispār jēga no EP vēlēšanām, un balsojuši tikai tāpēc, ka nolēmuši pildīt savu pilsoņa pienākumu.

Jelgavas iecirkņos sastaptās vēlēšanu komisiju sekretāres atzina, ka

vēlētāju aktivitāte šoreiz esot jūtami mazāka nekā Saeimas vai pašvaldību vēlēšanās.

Ja Jelgavas kultūras namā esošajā iecirknī vēlētāji nākot regulāri, lai gan rindas neveidojas, tad Jelgavas 6.vidusskolā esošajā iecirknī, kur bieži vairāk ir krieviski runājošu balsotāju, vēlētāju aktivitāte esot sevišķi samazinājusies.

Ja, piemēram, pašvaldību vēlēšanās iecirknī Jelgavas 6.vidusskolā vienmēr bijis daudz cilvēku un arī pats iecirknis apkalpo blīvi apdzīvotu mikrorajonu, tad tagad iecirkņa darbiniekiem ik pa laikam nākas garlaikoties bez vēlētājiem, skaidroja iecirkņa komisijas sekretāre.

Kā ziņots, šodien Latvijā notiek EP vēlēšanas. 952 vēlēšanu iecirkņi visā Latvijā būs atvērti līdz plkst.20.

Šodien Zemgales lielāko centru iecirkņos vēlētāju aktivitāte novērota mazāka nekā Saeimas vai pašvaldību vēlēšanās, nekādu starpgadījumu vai sūdzību nav bijis.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu