Praktiska cilvēka sapnis - Škoda Superb universālis

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Škoda

Februārī Škoda pasaulei parādīja jaunās paaudzes Superb sedanu, bet tagad kārta pienākusi universālim.

Jaunais Škoda Superb ir auto, kas apvieno elegantu, bet tai pašā laikā vienkārši saprotamu un sportisku ārējo dizainu, dinamiskas proporcijas, klasē plašāko salonu un universāļa gadījumā arī lielāko bagāžnieku. Tas ar nolaistiem aizmugurējiem sēdekļiem ir gandrīz 2 kubikmetri (precīzi - 1950 litri). Pat ar nenolaistām aizmugurējās rindas sēdekļu atzveltnēm kravas nodalījums ir milzīgs - tā tilpums standarta konfigurācijā ir 660 litri.

Par plašumu lielā mērā jāpateicas konstrukcijā izmantotajai Volkswagen grupas MQB tehnoloģiskajai platformai, kas ļāvusi jaunās paaudzes Superb riteņu bāzi pastiept par 80 milimetriem līdz 2841 mm. Arī riteņu šķērsbāze ir lielāka - priekšā tā tagad ir 1584 mm, bet aizmugurē 1572 mm. Tāpat jāatzīmē, ka elkoņu zonā vadītājam un priekšējam pasažierim vietas ir par 39 mm vairāk, savukārt griestu augstums gan priekšā, gan aizmugurē (attiecīgi 995 un 1001 milimetrs) ir lielākais šajā automobiļu klasē. Vietas aizmugurējo pasažieru kājām arī ir vairāk, turklāt, kas būtiski, - veselas divas reizes vairāk nekā tuvākajam konkurentam. Tas ir tas, ko Superb universāļa aprakstā uzskaita Škoda.

Jaunās paaudzes Škoda Superb universāļa oficiālā pirmizrāde notiks septembrī Frankfurtes starptautiskajā auto šovā, un acīmredzot tad arī tiks sniegta plašāka informācija par komplektācijas iespējām, komforta, drošības un izklaides aprīkojumu (tas pilnīgi noteikti ietvers MirrorLinkTM, Apple CarPlay un Android Auto tehnoloģijas) un dzinēju paleti. Tā gan, visticamāk, daudz neatšķirsies no sedanam sagatavotā piedāvājuma, kurš ietver gan benzīna, gan dīzeļdzinējus, kas attiecīgi nosedz jaudas spektru no 125 līdz 280 un no 120 līdz 190 zirgspēkiem. Visus motorus, izņemot mazāko benzīnnieku, var komplektēt ar divu sajūgu automātisko pārnesumkārbu. Tāpat četriem motoriem iespējams vilkmes pārvads uz abām asīm. Tie būs 1.4 TSI (150 ZS), 2.0 TSI (280 ZS), 2.0 TI (150 ZS) un 2.0 TDI (190 ZS).

Nobeigumā var atzīmēt, ka Superb universāli varēs pasūtīt no vasaras vidus, savukārt sedans ir pasūtāms jau tagad.

Foto: Škoda

TVNET Auto tagad arī Twitter: @AutoTVNET

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu