Saab atkal pārtrauc ražošanu (5)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Finansiālu grūtību nomocītais zviedru autobūves uzņēmums Saab atkal ir bijis spiests pārtraukt nesen atsākto iepriekšējās paaudzes 9-3 ražošanu.

Kā ražošanas pārtraukšanas galvenais vaininieks tiek minēts viens no pašreizējo Saab īpašnieku, konsorcija National Electric Vehicle Sweden (NEVS), līdzīpašniekiem, ķīniešu kompānija Qingbo Investment, kura nenodrošina nepieciešamo finansējumu. Saab pārstāvis Mikaēls Ostlunds sacījis, ka

pagaidām ražošanas līnijas ir apturētas uz mēnesi,

turklāt jau tagad ir skaidrs, ka būs nepieciešama arī darba vietu skaita samazināšana, raksta Motor.ru.

Qingbo Investment, kuras daļa NEVS ir 22%, un vēl vienam konsorcijā ietilpstošam ķīniešu uzņēmumam, National Modern Energy Holdings (NME), bija jāfinansē 9-3 ražošana un modeļa elektriskās versijas izstrāde. Tāpat bija paredzēts, ka Saab inženieri izstrādās jaunu moduļu tehnoloģisko platformu Phoenix, uz kuras tuvākajā nākotnē radīt vēl vairākus jaunus modeļus.

Par elektrisko Saab galveno noieta tirgu bija paredzēts veidot Ķīnu,

kur valdības plānos ir strauja elektroauto parka palielināšana.

Tā kā Qingbo Investment piemeklēja finansiāla rakstura grūtības pašu tirgū, kompānija nespēja laikus pārskaitīt NEVS solītos līdzekļus. Saab tā rezultātā nespēja norēķināties par automobiļu komponentēm ar to piegādātājiem. Šobrīd Saab cer, ka NME iesaistīsies vairāk un palīdzēs parādu dzēšanā, lai arī kompānija līdz šim uz Zviedriju ir pārskaitījusi vairāk nekā 330 miljonus eiro.

Qingbo Investment ir solījusi turpināt veikt investīcijas, taču, pirms finansējuma plūsma nav atjaunojusies, NEVS ir nolēmuši Saab ražošanu pārtraukt.

Vienlaicīgi NEVS risina sarunas par rezerves daļu piegādātāju nomaiņu, turklāt vienam no tiem tiek piedāvāts izpirkt Qingbo Investment daļas konsorcijā.

Saab konveijers tika apturēts 2011.gadā, kad zviedru zīmols pasludināja bankrotu. 2012.gada rudenī ražotāju iegādājās NEVS, un 2013.gada decembrī ražošanas līnija atkal tika iedarbināta, tiesa, uz tās tika montēti iepriekšējās paaudzes Saab 9-3.

Kopumā Trollhetenas rūpnīcā tika izgatavoti 6 auto dienā.
Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu