Jauna versija: Dombrovskis atkāpies, Bērziņa šantažēts (295)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Bijušais premjers Valdis Dombrovskis (V) no amata pagājušā gada 27. novembrī šķīries pēc tam, kad valsts prezidents Andris Bērziņš viņam minējis virkni galēji nepatīkamu faktu par premjera dzīvesbiedres biznesa finanšu plūsmām, - šādu versiju par šo pagājušā gada noslēpumaināko demisiju portālam «Pietiek.com» apstiprinājuši vairāki savstarpēji nesaistīti avoti.

Mudinājis atkāpties

Portāls norāda, ka tieši ģimenes biznesa un finanšu plūsmu tēma bijusi tā, uz kuras pamata prezidents mudinājis premjeru atkāpties.

Avoti «Pietiek.com» ir apliecinājuši, ka prezidents Dombrovskim sarunas laikā cēlis priekšā ne tikai faktus saistībā ar īpašo statusu, kāds valstiskās «Hipotēku bankas» izsniegto kredītu pārdošanā piešķirts Dombrovsku ģimenes biznesa kredītsaistībām, bet arī citus datus par Dombrovska dzīvesbiedres uzņēmējdarbības finanšu plūsmām.

Prezidenta apsvērumi bijuši - Dombrovskim esot nepieciešams nekavējoties un «bez trokšņa» atkāpties:

mēnesi pirms eiro ieviešanas valsts interesēs nebūtu skaļš skandāls saistībā ar valdības vadītāju, kāds neapšaubāmi sāktos, ja Bērziņa rīcībā esošie fakti nonāktu atklātībā, skaidro portāls.

Abiem vienota versija

Līdz ar Dombrovska atkāpšanos visas puses - ieskaitot personas, kas nodevušas Bērziņam premjeru kompromitējošos datus, - pašlaik ir galēji neieinteresētas šīs informācijas nonākšanā atklātībā. Ar to arī esot izskaidrojama Bērziņa un Dombrovska salīdzinoši vienotā versija par demisijas iemesliem, vērtē portāls.

Kā ziņots, 27.novembrī negaidot pēc sarunas ar prezidentu Ministru prezidents Valdis Dombrovskis paziņoja par atkāpšanos no amata. Demisiju premjers saistīja ar 21.novembrī notikušo traģēdiju, kad Zolitūdē, iebrūkot lielveikala «Maxima» griestiem, gāja bojā 54 cilvēki. Tomēr aizkulisēs vairākkārt runāts, ka Dombrovska atkāpšanos pieprasījis tieši prezidents.

Dombrovskis valdību vadīja kopš 2009.gada marta. Pirmo reizi Ministru prezidenta amatā viņš tika apstiprināts 2009.gada 12.martā, otro reizi - 2010.gada 3.novembrī. Savukārt trešo reizi par valdības vadītāju viņš tika apstiprināts 2011.gada 25.oktobrī.

Komentāri (295)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu