25. maijā – krūts veselības diena pie Brīvības pieminekļa! (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Krūts veselības informatīvās kampaņas «Pārbaudi krūtis, lai dzīvotu!» ietvaros 2014. gada 25.maijā pie Brīvības pieminekļa notiks krūts veselības diena, kas noslēgsies ar rozā lentītes draudzības gājienu «Ejam kopā, lai dzīvotu!» līdz Arēnai Rīga, kur visi kopā varēsim vērot īpašu labdarības basketbola spēli starp Latvijas un Grieķijas sieviešu basketbola izlasēm. Gājiena dalībniekiem ieeja spēlē bez maksas.

Plkst. 13:00 pie Brīvības pieminekļa notiks dažādas pozitīvas un informatīvas aktivitātes, muzikāli priekšnesumi. Visas dienas garumā varēs uzzināt informāciju par krūts vēža profilaksi, diagnostiku un ārstēšanu.

Atbalstot krūts veselību un kampaņu «Pārbaudi krūtis, lai dzīvotu!», pasākumā piedalīsies mūziķi Intars Busulis, Samanta Tīna, «Lady’s Sweet», Kārlis Kazāks, Kristapa Krievkalna mūziķu grupa, meiteņu saksofonu kvartets «The Green land», Ginta Krievkalna, dziedošā Piparu ģimene. Atraktīvu priekšnesumu sniegs invalīdu apvienības līnijdeju kopa «Aizvējš», kā arī deju grupa «Padejosim?». Būs arī pārsteigumi!

Pasākuma laikā darbosies mobilā pasta stacija ar iespēju uzrakstīt un nosūtīt pastkarti sev svarīgai sievietei. Īpašā vietā būs iespējams dalīties ar savu kvēlāko vēlēšanos, kopīgi veidojot vēlmju koku. Izmantojot dažādus rozā aksesuārus, varēs fotografēties foto rāmī un veltīt bildi sev mīļai sievietei ar aicinājumu pārbaudīt savu krūšu veselību. Ikviens varēs izgreznot savu ķermeni ar rozā lentītes simbolu, darbosies krūts vēža atbalsta pacientu biedrības «VITA» atbalsta punkts, kur varēs saņemt arī konsultācijas par to, kā runāt ar sev tuvu sievieti par krūts veselības pārbaužu nepieciešamību. Bastejkalnā notiks jogas studijas «Kundal» paraugdemonstrējumi. Bērni varēs radoši darboties īpaši viņiem izveidotā stūrītī.

Jau no plkst. 12:00 Brīvības pieminekļa laukumā sievietes varēs pārbaudīt krūts veselību mobilajā mamogrāfā. Līdzi jāņem Nacionālā veselības dienesta uzaicinājuma vēstule, tad izmeklējums ir bez maksas, vai arī ģimenes ārsta norīkojums, maksājot pacienta iemaksu 2,85 eiro. Mamogrāfija ir rentgenoloģisks izmeklējums, kā veikšanai nepieciešams norīkojums, tālab procedūra tiks veikta tikai sievietēm ar ģimenes ārsta norīkojumu vai NDV aicinājuma vēstuli.

Pirms gājiena, ap 15:20 pie Brīvības pieminekļa tiks veidota kopbilde, veidojot dzīvo rozā lentīti, kas tiks fotografēta no viesnīcas «Roma» augšstāva. Plkst. 15:30 pūtēju orķestra pavadībā tiks sākts gājiens «Ejam kopā, lai dzīvotu!» no Brīvības pieminekļa uz Arēnu Rīga, kur notiks labdarības basketbola spēle starp Latvijas un Grieķijas sieviešu basketbola izlasēm. Spēles sākums plkst. 17:00.

25.maija krūts veselības dienas pasākumos aicināts piedalīties ikviens. Nāciet pa vienam, nāciet ar draugiem un ģimeni, nāciet ar savu darbabiedru komandu! Rozā lentītes būs pieejamas reģistrācijas teltī pie Brīvības pieminekļa.

Krūts veselības dienas mērķis ir pievērst sabiedrības uzmanību sieviešu veselībai un vēl vairāk sieviešu pasargāt no vēlīni diagnosticēta krūts vēža. Iespējams, tieši šī diena kādai sievietei izglābs dzīvību! Plašāka informācija par kampaņu «Pārbaudi krūtis, lai dzīvotu!» un 25.maija pasākumiem: www.pārbaudikrūtis.lv.





Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu