Āboltiņa: Levitu izmanto netīrās spēlēs

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Cilvēki, kuri pašlaik stāv aiz Eiropas Savienības Tiesas tiesneša Egila Levita izvirzīšanas procesa, izmanto ļoti cienījamu cilvēku savās netīrajās spēlēs - šādu viedokli intervijā aģentūrai BNS paudusi koalīcijā esošās partijas «Vienotība» vadītāja Solvita Āboltiņa.

Viņa pauda, ka «Latvijas politikas nelaime» ir principā teikt vienu un pēc tam darīt citu.

«Neformālajās koalīcijas konsultācijās pamata uzstādījums bija viens koalīcijas kandidāts. Tāpat bija zināms, ka Levita kungs vēlas, lai viņu izvirza vairāku partiju pārstāvji, kā arī tas, ka ZZS viņu neatbalstīs. Šī informācija Nacionālajai apvienībai bija pieejama un tā bija zināma arī publiski,» sacīja Āboltiņa.

Tāpat viņa atkārtoti uzsvēra, ka pēc Levita izvirzīšanas, šobrīd ar koalīcijas balsīm nevar ievēlēt nevienu kandidātu. «Divas no opozīcijas partijām ir izvirzījušas arī savus kandidātus. Tādēļ ļoti ticams ir rezultāts, ka pirmajā vēlēšanu kārtā Valsts prezidents netiek ievēlēts,» teica politiķe.

Valsts prezidenta vēlēšanas Saeimā plānotas 3.jūnijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu