Kasparovs: Rietumi sāk saprast, ka Putins var neapstāties Ukrainā (53)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: YURI CORTEZ / AFP

Krievijas šaha lielmeistars un opozīcijas politiķis Garijs Kasparovs piektdien Lietuvas apmeklējuma laikā kritizēja Kremļa rīcību Ukrainā un uzsvēra, ka Rietumvalstis sāk saprast to, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins varētu neapstāties Ukrainā.

«Man šķiet, ka Putins tagad ir tādā situācijā, ko šaha terminoloģijā sauc par «Zugzwang» (piespiedu gājiens), kad jebkurš gājiens tikai pasliktinātu situāciju. Tālāka agresīva politika pret Ukrainu ir acīmredzami nolemta [neveiksmei],» Kasparovs paziņoja Viļņā pēc tikšanās ar Lietuvas žurnālistiem.

Viņš uzsvēra, ka Putins vairs nevar apturēt šādu politiku, jo Krievijas propaganda jau ir sasniegusi «neprāta augustumus». Kasparovs arī uzsvēra, ka Rietumvalstis «negribīgi, bet sāk saprast, ka Krievija neaprobežosies ar Ukrainu».

Kasparovs ir ieradies Lietuvā saistībā ar savu kampaņu pirms Starptautiskās šaha federācijas ( FIDE ) prezidenta vēlēšanām, kurās viņš kandidē.

Krievijas šaha lielmeistars Kasparovs no 1985. līdz 2000.gadam bija pasaules čempions šahā. Viņš 2005.gadā aizgāja no profesionālā sporta un ir iesaistījies politikā kā viens no Krievijas opozīcijas līderiem.

Komentāri (53)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu