Labdarības koncerts «Uzzied eņģeļu koks» – atbalsts visām ģimenēm ar smagi slimiem bērniņiem

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: flickr.com/Robynlou Kavanagh

«Mātes dienai veltītais labdarības koncerts «Uzzied eņģeļu koks» svētdien, 11.maijā, plkst. 17 Rīgas Domā atgādinās par to, ka Latvijā ir vairāki simti bērnu, kuriem nepieciešama paliatīvā aprūpe. Šis koncerts būs kā atbalsts, pateicība un uzmundrinājums visām mātēm, bet jo īpaši tām māmiņām, kuru bērni slimo ar kādu neizārstējamu slimību,» aicinot dalīties līdzcietībā, saka pasākuma patronese, Valsts prezidenta kundze ārste Dace Seisuma.

Koncertā piedalīsies Jūrmalas Mūzikas vidusskolas audzēkņi un ērģelnieks Tālivaldis Deksnis. Programmā ir iekļauti skaņdarbi vijolei, ērģelēm, klavierēm, čellam, sitaminstrumentam marimbai un klavierēm. Uzstāsies arī vokālais ansamblis, saksofonu kvartets, kokļu kvartets un ērģelnieki. Skanēs R.Dubras, Ē.Ešenvalda, Ž.Masnē, J.S.Baha, A.Vivaldi, M.Solvjovas u.c. komponistu skaņdarbi.

Viens no veidiem, kas palīdz ģimenēm atvieglot smagi sirgstošo bērnu slimības gaitu, ir bērnu paliatīvās aprūpes speciālistu nodrošinātā palīdzība mājās. Tas nozīmē, ka bērni var turpināt dzīvot ierastajā vidē, kopā ar saviem tuviniekiem, saņemot ārsta, medicīnas māsas, sociālā darbinieka, psihologa, psihoterapeita un kapelāna palīdzību. Tādēļ visi koncerta laikā gūtie ziedojumi tiks veltīti tam, lai mazie slimnieki varētu pavadīt viņiem atvēlēto laiku nevis slimnīcā, bet ģimenes lokā kopā ar sev mīļajiem un tuvajiem cilvēkiem, ģimenei saņemot paliatīvo aprūpi mājās.

Bērnu paliatīvās aprūpes biedrības vadītāja Anda Jansone uzsver: «Tās māmiņas, kuru bērni šai pasaulē ir saskārušies ar smagām slimībām, ir pelnījušas īpašu cieņu un pateicību. Tās ir sievietes, kas savu ikdienu savieno ar pašaizliedzīgu cīņu par sava bērna dzīves kvalitāti. Šīs mātes ir izdzīvojušas smagus bezpalīdzības mirkļus un iemācījušās novērtēt katru sekmīgi nodzīvotu dienu, katru mirkli, katru bērna smaidu, ko veselu bērnu vecāki ļoti bieži nemaz nemāk. Tāpēc šīs mammas ir pelnījušas īpašu atzinību, ko vēlamies viņām izrādīt šajā koncertā.»

«Mana dēliņa Roberta veselības stāvoklis tagad ir uzlabojies. Mums vairs nav jāguļ slimnīcā, bet varam būt mājās. Roberts ir ļoti smaidīgs puisēns, kurš mūsu ikdienā ienes gaismu. Tas dod spēku cīnīties tālāk. Vai tad smiekli var būt smagi? Nē! Un nu mums atkal ir nākotne. Cik ilga? Par to tagad esmu iemācījusies nedomāt. Skumjajos brīžos ir cilvēki, uz kuriem paļauties. Pat tad, ja Roberts kļūs par eņģelīti, es zinu, ka nebūšu viena,» par savu pieredzi ar dēla smago slimību stāsta Roberta mamma.

Akcijas «Eņģeļu koks» pirmais labdarības koncerts pērnā gada Ziemassvētkos pulcēja ap 700 interesentu un raisīja lielu sabiedrības interesi. «Toreiz redzējām, cik ļoti skaņdarbi uzrunā arī mūsu aprūpē esošos bērnus. Mūzika un māksla ir dvēseles maize, kas spēcina visus cilvēkus, arī tos, kuru ķermenis cīnās ar slimības uzliktajiem ierobežojumiem. Lai godinātu stiprās mammas un iepriecinātu viņu atvasītes, radās doma rīkot koncertu arī Mātes dienā. Ceram, ka šādi labdarības koncerti divreiz gadā kļūs par skaistu tradīciju,» uzsver A.Jansone.

«Ikdienas steigā mēs bieži aizmirstam savus vecākus vai arī domājam, ka mamma - tas ir tik pašsaprotami. Bet tajā brīdī, kad pašas kļūstam par mammām, tik ļoti gribas, lai bērns dalās ar mums savos piedzīvojumos un pārdzīvojumos un atceras, ka mēs gaidām, ilgojamies pēc viņa uzmanības un ļoti mīlam. Tāpēc visām māmiņām Mātes dienā novēlu mīļu apskāvienu un klusu čukstu «Mammu, es tevi mīlu»,» Mātes dienā novēl Valsts prezidenta kundze Dace Seisuma.

Koncerta atbalstītāji: Draugiem.lv, Tvnet.lv, Latvijas Kristīgais radio, žurnāls Ieva, Rīgas Doms, Hromets poligrāfija, Innovative solutions & INK IDEA, Rīgas dome, Diena.lv, ziedot.lv un Jūrmalas pilsētas dome.

Bērnu paliatīvās aprūpes biedrība ir sabiedriska organizācija, kas jau 15 gadus ģimenēm ar neizārstējami slimiem bērniem nodrošina nepārtrauktu palīdzību un kompleksu pieeju slimībai – slimības simptomu kontroli, psiholoģisku, sociālu un garīgu aprūpi. Koncerts tiek organizēts EEZ projekta «Bērnu paliatīvās aprūpes biedrības darbības stiprināšana» (Nr. 2012.EEZ/DAP/MAC/104/1/NAC/038/2014) ietvaros. Projektu finansiāli atbalsta Islande, Lihtenšteina un Norvēģija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu