Turcijas spēki notriec valsts teritorijā ielidojušu Sīrijas helikopteru

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Turcijas bruņotie spēki sestdien notriekuši Sīrijas helikopteru, kas pārkāpis Turcijas gaisa telpu valsts dienvidos, paziņoja Turcijas aizsardzības ministrs.

«Sīrijas helikopters tika notriekts, jo tas pārkāpa robežu piecas minūtes 11 kilometru dziļumā,» Turcijas aizsardzības ministra Ismeta Jilmaza teikto citēja ziņu aģentūra «Dogan» pēc tam, kad Sīrijas plašsaziņas līdzekļos izskanēja informācija par lidmašīnas notriekšanu ar bezpilota lidmašīnu.

Anonīms avots Turcijas armijas ģenerālštābā iepriekš teica ziņu aģentūrai DHA, ka Sīrijas helikopters ielidojis Turcijas teritorijā Hatajas provincē. Avots atklāja, ka lidaparātam trāpīts divreiz.

Citi anonīmi avoti, kurus citēja Turcijas plašsaziņas līdzekļi, informēja, ka Sīrijas gaisa transportlīdzekli notrieca Turcijas iznīcinātāji «F-16».

Kāds avots, kas vēlējās palikt anonīms, laikrakstam «Hurriyet» teica, ka sašautais helikopters salūzis trīs daļās un nogāzies Sīrijas robežas pusē.

Sīrijas puse vienlaikus uzstāja, ka helikopteru nenotrieca cilvēku vadīta lidmašīna.

«Nav taisnība, ka Turcijas iznīcinātājo notrieca Sīrijas lidmašīnu. To notrieca maza bezpilota lidmašīna, kas lidoja tuvu,» vēstīja Sīrijas valsts televīzija, atsaucoties uz anonīmu avotu armijā.

Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdoans ir viens no galvenajiem Sīrijas prezidenta Bašara al Asada pretiniekiem un ir paziņojis, ka Asada atkāpšanās it atslēga uz konflikta Sīrijā atrisinājumu.

Turcijas spēki 2014.gada martā notrieca Sīrijas militāro lidmašīnu, bet gaisa spēki 2013.gada septembrī notrieca Sīrijas helikopteri.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu